Mdławo-słodkie, gdzieś tam w tle goryczka. Piwo bez jaj, panie Marku, szkoda czasu coś takiego warzyć. Pan dorzuci tam trochę jaj!
Bojanowo, Bojan Wielkopolskie
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Comment
-
"Jakubek ... tamtaramtam... dosyp więcej chmielu"
Nic osobistego, taka tam tfurczość inteligentów kalekich na rozumiebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, niezbyt obfita, dosyć gęsta, niezbyt trwała. Opada do dziurawej mgiełki.
Zapach: Czysty, słodowy.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość i w zasadzie tyle. Bez wad, ale też bez chmielu ani niczego co by przyciągało uwagę. Goryczka niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Nuda. Poziom porównywalny do wszelkiej maści koncerniaków.Comment
-
Generalnie ostatnio za sprawą Toporka i Black IPA, po piwa z Bojanowa sięgam najczęściej w tym roku. Wielkopolskie miałem okazje pić już jakiś czas temu i z tego co pamiętam było ok. Dzisiaj piję warkę do 21.04.14 i to co się rzuca w oczy po pierwsze, to brak piany, a po drugie metaliczność. Przy pierwszym łyku tak jakbym pił śrubki, później się człowiek przyzwyczajaStartu do Lagerowego z Ciechana nie ma w ogóle.
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złocisty i przejrzysty. Nawet trochę wodnisty. [3.5]
Piana: Słabo się tworzy i szybko opada. Zostaje tylko ślad piany. Po wlaniu całości utworzyła się już lepsza piana ale i tak szybko opada. [3]
Zapach: Słabo wyczuwalny. Słody na pewno, ale chmielu nie czuć. [3]
Smak: Smak przyjemny, lekko chmielowy. Piwo jest bardzo lekkie. Ale czuć delikatną ziołowość. Dobre ale nie powala. [3.5]
Wysycenie: Nasycenie dobre. Nie za duże ale pasuje [3.5]
Opakowanie: Nawiązuje do etykiet Bojana. Proste i tradycyjne. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.3]Comment
-
Warka 25.05.2014
Cena 3zł z kaucją
Kolor: jasne złoto, klarowne
Piana:średnia i średnio ładna. Szybko opadła do 3 mm kożuszka. Postała do samego końca. Ledwo co zdobiła szkło
Zapach: słodowy, lekko piwniczny. Jednak po wypiciu 2/3 zawartości szklanki, piwo miało temperaturę pokojową i zaczęło coś nie grać. Po przykryciu ręką i zabełtaniu uderzył mnie dość konkretny smród . Nie znam się ale było to coś pomiędzy kiszoną kapustą, gotowanym kalafiorem, a "wywalonym" w upalne lato szambem.
Smak: Do momentu pojawienia się tego "ciekawego" smrodku piwo smakowało jak ostatnimi czasy lwówek książęcy, tylko odrobinę lżejszy. Słodowe, z goryczką, ale niezbyt wyraźną i taką byle jaką, trudną do sprecyzowania. Dominuje lekko przyciężkawa słodowość, plus nuta piwniczna. Po wywąchaniu tego siarkowego aromatu, ledwo dopiłem.
Wysycenie: średnie zbliżające się bardzo ku niskiemu
Opakowanie: jest jaka jest. Tradycyjna, lekko "wiejska", niech sobie taka będzie.
Uwagi: raczej nie powtórzę. Wolę już kupić lagerowe i toporka, ewentualnie lwówka ks. w jakiejś promocji. W regularnej cenie ok 4zł z kaucją kompletnie nie ma sensu kupować, nawet jak zlikwidują te wady.Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-03-24, 15:19.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowny. [4]
Piana: średnio wysoka, dość długo utrzymuje się cienka warstwa. zostajwia delikatne ślady na szkle. [4]
Zapach: słaby, słodowy. [3]
Smak: słodowy, słodkawy, goryczka na bardzo niskim poziomie. Piwo nijakie, bez wad, ale też nie skłania do ponownego zakupu. [3]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: przeciętna etykieta, ładny kapsel. [3]
Uwagi: Warka z datą do 06.05.2014. Najsłabsze piwo z Bojanowa.
Moja ocena: [3.2]Comment
-
Piję warkę 09.07.2014 i chyba jest coś lepiej?
Piana - średnia, na dłużej niepełna warstewka i trochę na szkle.
Barwa - o wiele jaśniejsza / jasne złoto / niż to było dawniej.
Aromat - zbożowy słód bez zakłóceń.
Gaz - nie za duży.
Smak - lekkie piwo, lekka niezła goryczka, słodowość niezła.
Jakoś trudno mi zgodzić się że to 12-stka ale cóż cieszmy się z tego co jest.
Piwo można spokojnie wypić jako lekki tradycyjny lagerek.Comment
-
Skusiłem się po raz drugi (lub trzeci) na to piwo i mogę powiedzieć, że nie jest już tak bardzo metaliczne jak wcześniej, ale...
Słodycz jest dosyć ciężka, zapach gotowanej kukurydzy, goryczka próbuje się przebić i co któryś łyk nawet jej się to udaje.
Więcej nie będę tracił chyba czasu na to piwo, bo to nie ma sensu.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment