Piwo gotowe do oceny
. oto moja pełna recenzja :
Najpierw dane mi było pić Dark IPA z Wojkówki, które mnie nie zachwyciło, ale było w miarę pijalne mimo wszystko. Stwierdziłem, że spróbuję w takim razie z czystym AIPA (również świeża poświąteczna dostawa). Po przelaniu piwa do kufla piana była średniopęcherzykowa i jakaś taka niemrawa, nie utrzymała się zbyt długo, ot za wiele na jej temat nie ma co się wypowiadać. No ale piana nie jest najważniejsza, jak dla mnie ten styl powinien powalać zapachem - i tutaj jest naprawdę słabo. Piwo dla mnie śmierdziało, nie jestem na tyle doświadczony żeby określić czy to warzywa czy diacetyl, ale zapach naprawdę zniechęcał do konsumpcji. W smaku jest goryczkowo ze słodową podbudową, jednak chmiele nie nadają temu piwu jakiegoś specjalnego charakteru (czego można by się spodziewać po tych odmianach). Strasznie żałuję, że sam będąc mieszkańcem Podkarpacia wystawiam tak marną recenzję temu piwu, ale niestety kiedy pomyślę, że ktoś miałby je wypić, żeby zobaczyć "jak te IPY smakują" to mógłby się kompletnie zrazić do tego stylu.
. [4.5]
Comment