Kolor: Coś między jasno żółtym a słomką [3] Piana: słaba, niewiele po chwili zostaje. No ale obwódka jest [1.5] Zapach: Na początki "blacha" i lekki słód potem tylko lekki słód. [1.5] Smak: Siano, trawa, mini zbożowość, lekka gorzkość. Na plus nie jest obrzydliwe i nie ma odruchu wymiotnego [2] Wysycenie: Nie jest duże. Raczej na plus bo nie zalegnie we wnętrznościach na długo. [2.5] Opakowanie: Prosta grafika ale nie jest denna ot taka do taniego piwa. [2.5] Uwagi: Przypadkowy zakup w Lewcu za mniej niż 2 złote. Chyba w tej klasie powalczyło by z Wojakiem
Kolor: Słomkowy, złotawy. Może być. [3.5] Piana: O dziwo obfita i trwała, biała, do tego ładnie oblepia kufel. [4.5] Zapach: Praktycznie bez zapachu, daleko w tle lekki słód i metaliczność. [2.5] Smak: Zgodnie z zapachem piwo jest lekkie, słodowe, ze śladem goryczki. W miarę wypijalne, to wszystko. [3] Wysycenie: Dość wysokie, ale odpowiednie. Dobrze orzeźwia. [4] Opakowanie: Prymitywna puszka w zielonej tonacji, brak podstawowych informacji o ekstrakcie i składzie. [2] Uwagi: Dostępne w markecie Gama ca 1,59. Szkoda czasu.
Kolor: Blada jasna słomka. [1.5] Piana: Wymuszona jakaś jest ale na dłużej mamy cienką warstewkę. [1.5] Zapach: Słód z czymś gorzkawym - a może to chmiel? [2] Smak: Słód, lekko gorzkawy. Początek jest absurdalnie przykry /metal, gips/ ale potem jakoś mogłem wypić dalej. [2] Wysycenie: Poniżej średniej ale idzie tempo więc dolali wody. [2.5] Opakowanie: Dobrze ktoś napisał że to prymityw i to dobrze pasuje. [1] Uwagi: Piwo ostatniej, totalnie ostatniej szansy gdzie tonący "brzydko się chwyta" /nie dotyczy testerów/ .
Chyba można znaleźć piwo w tej cenie znacznie lepsze - no zaryzykuję Tatrę Jasną - w niektórych sklepikach jest nawet tańsza niż te płukanki tanka z Łodzi.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment