Van Pur, Felsgold o smaku malinowym

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Van Pur, Felsgold o smaku malinowym

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Ocena z ARTomatu

Kolor: herbaty z sokiem malinowym [3]
    Piana: średnia, szybko opada do wąskiej obręczy wokół szkła [2.5]
    Zapach: zapach soku malinowego [2.5]
    Smak: no i tu mam zagwozdkę, bo czegokolwiek piwnego nic tu nie czuję, dosłownie nic, więc smakowo jako piwo o saku malinowym dałbym 2....ale, jako napój gazowany jest świetny, dlaczego? Bo pijąc to coś od razu przypomniał mi się autentycznie smak gruźliczanki z sokiem, prawie, że identyczny [2.5]
    Wysycenie: gazuje jak w starej dobrej gruźliczance, ale dla piwa za dużo [3]
    Opakowanie: puszka z tragicznym wzorem [2.5]
    Uwagi: Ten produkt dla amatorów starych smaków, jako piwo z sokiem beznadziejny, jako napój gazowany-malinowy, świetnie gasi pragnienie

Moja ocena: [2.55]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-09-11, 22:11.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
      dadek
      Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
      2025-01-12, 19:42
    • darekd
      Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyIPA
      darekd
      Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
      W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
      2022-05-25, 00:07
    • AaLeX
      Sulimar, [Jako] Piwniczne jasne
      AaLeX
      Nowość w Dino. Cena 2,99zł, alkohol 5,2%, ekstrakt 11,7%. Na przedniej etykiecie mamy napis "piwo dolnej fermentacji". Na tylnej mamy informację, że to pils i że idealna temperatura spożycia to 4-7st. Barwa ciemna słomka, zapach marginalny, słodowy, piana gęsta, obfita. Smak zaskakujący....
      2025-08-05, 15:04
    • Javox
      Sulimar, [Jako] Złoty Łan Pils
      Javox
      Piwo jasne, pils

Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
      Chmiele: Magnum i Lubelski.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoto.
      Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
      Smak - lekko...
      2025-06-14, 23:14
    • darekd
      Kessel & Kelle, The 900 Ale
      darekd
      Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).

Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...
      2024-10-28, 23:32
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...