Kolor: herbaty z sokiem malinowym [3] Piana: średnia, szybko opada do wąskiej obręczy wokół szkła [2.5] Zapach: zapach soku malinowego [2.5] Smak: no i tu mam zagwozdkę, bo czegokolwiek piwnego nic tu nie czuję, dosłownie nic, więc smakowo jako piwo o saku malinowym dałbym 2....ale, jako napój gazowany jest świetny, dlaczego? Bo pijąc to coś od razu przypomniał mi się autentycznie smak gruźliczanki z sokiem, prawie, że identyczny [2.5] Wysycenie: gazuje jak w starej dobrej gruźliczance, ale dla piwa za dużo [3] Opakowanie: puszka z tragicznym wzorem [2.5] Uwagi: Ten produkt dla amatorów starych smaków, jako piwo z sokiem beznadziejny, jako napój gazowany-malinowy, świetnie gasi pragnienie
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-09-11, 22:11.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
Nowość w Dino. Cena 2,99zł, alkohol 5,2%, ekstrakt 11,7%. Na przedniej etykiecie mamy napis "piwo dolnej fermentacji". Na tylnej mamy informację, że to pils i że idealna temperatura spożycia to 4-7st. Barwa ciemna słomka, zapach marginalny, słodowy, piana gęsta, obfita. Smak zaskakujący....
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).
Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...
Comment