Van Pur, Felsgold o smaku malinowym

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Van Pur, Felsgold o smaku malinowym

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: herbaty z sokiem malinowym [3]
    Piana: średnia, szybko opada do wąskiej obręczy wokół szkła [2.5]
    Zapach: zapach soku malinowego [2.5]
    Smak: no i tu mam zagwozdkę, bo czegokolwiek piwnego nic tu nie czuję, dosłownie nic, więc smakowo jako piwo o saku malinowym dałbym 2....ale, jako napój gazowany jest świetny, dlaczego? Bo pijąc to coś od razu przypomniał mi się autentycznie smak gruźliczanki z sokiem, prawie, że identyczny [2.5]
    Wysycenie: gazuje jak w starej dobrej gruźliczance, ale dla piwa za dużo [3]
    Opakowanie: puszka z tragicznym wzorem [2.5]
    Uwagi: Ten produkt dla amatorów starych smaków, jako piwo z sokiem beznadziejny, jako napój gazowany-malinowy, świetnie gasi pragnienie

Moja ocena: [2.55]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-09-11, 22:11.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
      dadek
      Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
      2025-01-12, 19:42
    • darekd
      Fortuna, Miłosław&Makłowicz ArcyIPA
      darekd
      Niefiltrowany lekki ejlik (12,2% ekstr., 4,2% alk.) z sokiem z mandarynek. W zapachu przypomina napój Mirinda. Zmętniona złota barwa, średnia, dość trwała piana, umiarkowane wysycenie.
      W smaku wspomniany napój (mandarynka) dość wyraźna, łagodny chmiel z umiarkowaną, dłuższą goryczką,...
      2022-05-25, 00:07
    • darekd
      Kessel & Kelle, The 900 Ale
      darekd
      Jak już wspominałem Kessel&Kelle to naprawdę malutki browarek z Poczdamu (Brandenburgia). Powstał w 2022 r. i jego produkcja na 24 m2 wynosi około tysiąca butelek miesięcznie (a rozlewają do butelek 0,33 l.).

Dodatkowo tu mamy do czynienia z rzadkim gatunkiem - kukurydziany...
      2024-10-28, 23:32
    • leszcz007
      Rozwiń swoją pasję i zdobądź wiedzę na studiach "Technologia Piwowarstwa"
      leszcz007
      Technologia Piwowarstwa

Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
      2023-09-14, 13:39
    • e-prezes
      ?, [Raduga] Time to harvest
      e-prezes
      (...) Konsekwentnie do starych wytycznych i wcześniejszego posta wpiszę co wiem. Czyli nie wiem gdzie I oczywiście na wieki tak zostanie...

Jak już w powyższym wątku wspomniałem, a niestety temat jest wyczerpany... było sobie piwo. Za 6,99 PLN w znanym sieciowym sklepie, w kącie...
      2023-03-27, 18:13
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...