Połczyn-Zdrój, Szlacheckie Mocne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Połczyn-Zdrój, Szlacheckie Mocne

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4015

Kolor: Ciemno złoty, klarowny
    Piana:słaba i nie trwała. Szybko opadło prawie do zera.
    Zapach: owocowy,(śliwka i wiśnia) coś jak niektóre koźlaki lub słabsze portery bałtyckie. Słód i leciutka stęchlizna.

Smak: Słodowy, lekko owocowy (suszona śliwka) Lekko alkoholowe z likierowym stylu. Ogólnie ciekawy wynalazek.

Opakowanie: podany pełny skład, czyli:woda, słód jęczmienny i chmiel. Grafika na puszce lekko odpustowo tradycyjna, ale całość nawet się broni.

Uwagi: jak za 1,79zł w promocji (bez promocji aż 1,84zł) to piwo jest całkiem strawne. Nie jest puste, ma jakiś tam ciekawy smak. Choć strong lagerów nie za bardzo lubię, to muszę powtórzyć. Może wtedy miałem dobry dzień dlatego nawet mi smakowało.

Dwie fotki dla potomnych, bo puszka ma dwa oblicza
    Attached Files
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Mario_Lopez
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2009.08
      • 991

Nie wiem czy to nie jest klon Połczyńskiego Tęgiego, tyle, że w puszce. Smakują podobnie.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Mario_Lopez; 2015-04-11, 17:47.
      Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
      Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
        Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
        Serokomlak
        W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
        2024-09-29, 00:39
      • IX1
        Czy to jest podstawka?
        IX1
        Wpadło mi w ręce takie coś. Wymiary 98 x 80 x 2 mm. Wykonane z miękkiego i sztywnego tworzywa (ślady porysowań na rewersie).
        Sprzedający twierdzi, że jest to podstawka wydana przez browar przy okazji jakiejś promocji. Wygląda jak podstawka ale pewności nie mam. Jak sądzicie wafel...
        2025-06-19, 12:42
      • ART
        Skierniewice, Reymonta 33, Piwnica Browar Strakacza
        ART
        Od 3 czerwca 2023 w zachowanych piwnicach browaru Strakacza mieści się klimatyczna restauracja z kuchnią bałkańską ale i co ciekawszym piwem.

Wejście dość niepozrne, pewnie nie zajrzałbym nie wiedząc wcześniej co tu jest.

Nadbudwa nad historyczmymi piwnicami jest...
        2025-05-24, 15:21
      • Ahumba
        2025.01.25 - Warszawa, 10 Urodziny Stanu Umysłu
        Ahumba
        Mnóstwo ciekawych piw, promocji, nowości, premier z Polski i z zagranicy. Piwa sprzedawane będą TYLKO na wynos a nie jak w poprzednich latach można było spożywać lane w obrębie sklepu.
        Start
        2025-01-25
        Koniec
        2025-01-25
        Adres
        Warszawa Stan Umysłu
        2025-01-04, 22:13
      • Prusak
        Brokreacja, Bro lager
        Prusak
        Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
        A: 4, 5% obj.
        E: brak
        Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
        W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
        PIana...
        2025-01-04, 19:50
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...