Kolor: Złoty, chyba lekko przygaszony. [4] Piana: Brudnobiałą, średniodrobna, chwilowo wysoka, ale nietrwała. [3] Zapach: Niezbyt silny, ziołowy z powiewem chmielu. Niepokojących elementów nie zwietrzyłem... [3.5] Smak: Lekka goryczka, chwilowy słaby kwasek, trochę słodu, chyba lekkie owoce... [3.5] Wysycenie: Średnie, OK. [4] Opakowanie: Srebrna folia na szyjce, nazwa znikąd - za to minusy. Poza tym staranne wykonanie, na ecie "okolicznościowy" landszaft, może być... [3.5] Uwagi: Piwo przetestowane, wypite symultanicznie wraz z "mazurskim" klonem. Szczególnej radości sejsmograf nie zanotował.
PS. Ocenione "kopiuj-wklej", żeby dodatkowo oddać charakter klonowania .
Kolor: Jasna pomarańcza, klarowne i wyglądające smakowicie. [4] Piana: Niska lecz całkiem ładnie zbudowana piana. Bardzo dobre oblepianie szkła. [4] Zapach: Z butelki: utlenione na miodowo. Po przelaniu również miód, miód i jeszcze raz miód. Żadnego innego zapachu, no chyba, że trochę karmelu ale to też może być miód. Mogło by być 1/5 ale utlenienie miodowe nie jest najgorszą wadą. [1.5] Smak: Utlenione na sposób kartonowy, średnie wysycenie i żadnego innego smaku, karton przykrywa wszystko. Dodatkowo użyto chyba taniego chmielu, bo po kilku łykach poczułem jakąś tam goryczkę, lecz przypomina najtańsze koncernowe lagery. [1] Wysycenie: Koncernowa średnia. [2] Opakowanie: Pałac Branickich na etykiecie. W sumie nie wiem czy to zaleta czy wada. Ogólnie etykieta wygląda jakby powróciła z początku lat dziewięćdziesiątych. Jakieś kłosy, jakieś chmiele (chyba Lubelski), słabo. [2] Uwagi: Bardzo słabe piwo. Gdybym miał szukać zalet to właśnie oblepianie mogłoby zasłużyć na plus, piana również nie była
najgorsza. Jeśli zaś chodzi o wszystkie pozostałe elementy tego piwa, niestety jest źle a może nawet tragicznie. Nie byłem w stanie go skończyć a jakiś czas temu nawet Wojaka dopiłem.
Nie polecam nikomu.
Dzień Państwu,
jestem pszczelarzem (www.miodywilenskich.pl do weryfikacji )i na przestrzeni kilku ostatni lat nagromadziło mi się miód który, pozostał mi po miodobraniach lub rozlewach miodu do słoików.
Z racji tego że mam go jakieś 12 hoboków (30L/szt) i wszystkiego...
E: 12%
A: 4, 6%
Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
Comment