[browar nieznany], Argus Rio o smaku Caipirinha

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

[browar nieznany], Argus Rio o smaku Caipirinha

Kolor: słomkowy, lekko mętny [3]
    Piana: biała, drobna, mizerna, szybko opada do cieniutkiej warstwy [2,5]
    Zapach: limonkowo słodowy, słaby [3.5]
    Smak: lekkie ale o dziwo, treściwość fajna, do tego bardzo, orzeźwiający posmak cytrusowy z odrobina słodowego posmaku, mimo, że jest, tak sądzę, nie wyczuwam sztucznego posmaku [3,5]
    Wysycenie: w miarę wysokie ale tu jakoś mi pasuje [3,5]
    Opakowanie: puszka przypominające alkohole dla dzieci w stylu Piccolo, tandetna [2]
    Uwagi: Taki napój na bazie wypite wypity w całości to duża rzecz, naprawdę orzeźwia, pije się dobrze ale głównie jako oranżadkę
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2014-10-18, 12:14.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Jędrzejów, Argus IPA
    AaLeX
    Nowość w Lidlu. Kod LB - Jędrzejów. Cena 3,99zł. Alkohol 4,9%. Kupione w Lidlu w Zgorzelcu. Ciekawe, czy w innych Lidlach też jest z Jędrzejowa. Zapach delikatny, jakieś marginalne cytrusy, ale mało znaczący. Barwa ciemne złoto, na zdjęciu wyszedł bursztyn. Piana obfita. Smak, podobnie...
    2025-09-06, 10:56
  • AaLeX
    Łomża, Argus Lager
    AaLeX
    Piwo z Lidla za 2,55zł. Alkohol 6%. Innych danych brak. Kod LA - Łomża. Piana ambitna, gęsta, co też widać na zdjęciach. Zapach metal, trochę słodu. Barwa bursztynowa. Smak? Nuty słodowe, alkoholowe, alkoholowa, marginalna goryczka. Van Pur zleca różnym browarom produkcję tych piw do różnych...
    2025-08-29, 14:26
  • Javox
    Jędrzejów, Argus Lager
    Javox
    Kod LB (Jędrzejów)

Zawartość alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
    Lacing - coś było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
    Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
    2024-07-31, 16:29
  • Javox
    [browar nieznany], Profesja Inżynier
    Javox
    Panie inżynierze co tam słychać?

Piana - sporo.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - lekko zamglony, opalizujący jasny złoty.
    Aromat - ziołowość.
    Smak - słodkawe potem zaraz goryczka ziołowa, nuty cytrusowe i piwniczne.

Ciekawy...
    2024-02-18, 15:36
  • AaLeX
    Jędrzejów, Argus Mocne
    AaLeX
    Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
    2023-12-30, 13:51
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...