BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
wg. mnie jedno z lepszych piw mocnych jasnych ale uwaga: ja piłem to z butelki ,a słyszałem że jest również puszka.....a wiadomo że puszka i piwo to porażka...więc radze tylko butelke tym bardziej że zwrotna
Kolor: Bladozłoty [4] Piana: Na początku dość spora, szybko jednak zniknęła całkowicie [3] Zapach: Taki jak w Tyskim, albo Lechu. Nic charakterystycznego, ani na plus ani na minus. [3] Smak: Ponownie jakbym pił jakąś masówkę. Trochę nut słodowych, odrobinka goryczki i... nic więcej.
Na plus zaliczam niewyczuwalny woltaż piwa. [3] Wysycenie: Bliskie idealnemu. [4.5] Opakowanie: Butelka, z dość lipną etykietą, z ozdobnikami bardziej pasującymi na festyn w skansenie. Czy na prawdę wszystkim przymiotnik słowiański kojarzy się z kolorowymi kogucikami i kwiatkami?
Poza tym skład wypisany po łebkach. [3] Uwagi: Piwo to nie jest tragiczne, jednak nie będę specjalnie go poszukiwał, ani nie zapłaczę gdy przestaną je produkować.
18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.
W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
Comment