Amber, Słowiańskie Mocne

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Amber, Słowiańskie Mocne

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • anhem
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.12
    • 1

piłem...

wg. mnie jedno z lepszych piw mocnych jasnych ale uwaga: ja piłem to z butelki ,a słyszałem że jest również puszka.....a wiadomo że puszka i piwo to porażka...więc radze tylko butelke tym bardziej że zwrotna

Comment

• puhacz
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2014.11
      • 29

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bladozłoty [4]
      Piana: Na początku dość spora, szybko jednak zniknęła całkowicie [3]
      Zapach: Taki jak w Tyskim, albo Lechu. Nic charakterystycznego, ani na plus ani na minus. [3]
      Smak: Ponownie jakbym pił jakąś masówkę. Trochę nut słodowych, odrobinka goryczki i... nic więcej.
      Na plus zaliczam niewyczuwalny woltaż piwa. [3]
      Wysycenie: Bliskie idealnemu. [4.5]
      Opakowanie: Butelka, z dość lipną etykietą, z ozdobnikami bardziej pasującymi na festyn w skansenie. Czy na prawdę wszystkim przymiotnik słowiański kojarzy się z kolorowymi kogucikami i kwiatkami?
      Poza tym skład wypisany po łebkach. [3]
      Uwagi: Piwo to nie jest tragiczne, jednak nie będę specjalnie go poszukiwał, ani nie zapłaczę gdy przestaną je produkować.

Moja ocena: [3.125]

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        AleBrowar, Farm Gift
        ART
        Na etykiecie mamy utytłanego świniopasa utrzymanego w AleBrowarowej stylówie, trzymającego pod każdą pachą świniaka.

Nazwa Farm i gift nijak mi nie pasują do przywołanej nazwy stylu American Pale Ale. Szczególnie gdy się to piwo doprowadzi do ust.

Bardziej to saison...
        2025-01-05, 01:30
      • heckler
        Praha-Nové Město, Vodičkova 682/20, Minipivovar Bohemia Goose
        heckler
        Do stycznia 2020 roku pod tym adresem przez 27 lat działał Novoměstský pivovar. Był to pierwszy nowy browar otwarty w Pradze w XX wieku (jesień 1993).
        Powodem zamknięcia było podobno wygaśnięcie umowy wynajmu lokalu, ale jak było na prawdę pewnie się nie dowiemy.

Nowa
        ...
        2023-11-08, 13:34
      • dadek
        Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
        dadek
        W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
        Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
        2023-09-07, 01:42
      • dadek
        Praha-Kobylisy, Na pecích 1044, Pivovar Bad Flash
        dadek
        Komuś kto choć raz był w Pradze i trochę interesuje się kraftowym piwem, nazwa browaru powinna coś mówić. Choć pierwszą warkę uwarzono tu w maju 2021, to od około 7 lat piwa Bad Flash były warzone kontraktowo w różnych czeskich browarach przez dwóch dobrze znanych w praskim piwnym światku...
        2022-09-29, 02:56
      • pebejot
        USA, San Francisco, 1150 Howard St, Cellarmaker Brewing Co.
        pebejot
        Browar rzemieślniczy w San Francisco, otwierający się kilka razy w tygodniu na kilka godzin dla swoich klientów z własnym wyszynkiem.
        Cellarmaker Brewing działa od 2013 roku, nieco na uboczu miasta w nieciekawej dzielnicy, zwłaszcza po zmroku, gdy ulice miasta opanowują bezdomni, rozkładając...
        2022-04-21, 15:34
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...