Dziedzice, AURO AIPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Dziedzice, AURO AIPA

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pess09
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.12
    • 284

Ocena z ARTomatu

Kolor: Głęboka czerwień pod słońce wymieszana z pomarańczowym, miłe dla oka. [4.5]
    Piana: Niezbyt obfita jednak zbudowana z dość drobnych pęcherzyków, opada do cieniutkiej warstwy minimalnie oblepiając przy tym szkło. [3]
    Zapach: Słodkie mango, cytrusy i kwiatowość, ogólnie zapach przyjemny i nawet intensywny. [4.5]
    Smak: Słodka jakby landrynkowa baza którą po chwili kontrują amerykańskie chmiele w postaci żywicy, iglaka i cytrusów. Goryczka średnio intensywna i grejpfrutowa. [4]
    Wysycenie: W sam raz. [5]
    Opakowanie: Fajny design lecz tak jak wszystkie etykiety z browaru Dziedzice wydaje mi się trochę za mała. [4]
    Uwagi: Drugie wypite piwo z tego browaru i drugie niczego sobie, zwykła AIPA wypadła chyba troszeczkę lepiej od tej "AURO AIPA".

Moja ocena: [4.15]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
      darekd
      Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
      Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
      Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
      2025-01-22, 23:57
    • e-prezes
      Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
      e-prezes
      Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
      2023-01-29, 18:02
    • ART
      Jastrzębie, AIPA
      ART
      Alk. 5.2 / 14 blg

American India Pale Ale z browaru Jastrzębie.

Jasnozłote, lekko mętne.
      Piana obfita, gęsta i trwała.
      Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
      Goryczka wysoka, ułożona....
      2024-11-20, 22:50
    • e-prezes
      Perła, EPA
      e-prezes
      Drugie z nowości/specjalności sezonowych, które wprowadza browar z Lublina. O ile opadł mi zapał do Doppelbocka, choć nadal mi smakuje to już nie brałem w ciemno tego piwa. Znany bloger z Kopyrowa już degustował przede mną, więc wziąłem z pewnymi nadziejami.

EPA, czyli english...
      2024-05-08, 11:26
    • otvirak
      Hurbanovo, Zlatý Bažant, špeciál Hurbanovská IPA
      otvirak
      Nie wiem, czu pivko było opisywane, ale ponieważ po kliknięciu na listę piw otrzymałem komunikat "Service Unavailable", to opisuję, co następuje:
      - po pierwsze primo : nie przepadam za wynalazkami typu IPA, AIPA, NE IPA i podobnymi. Kupiłem pivko na Słowacji (lub w Słowacji) bo...
      2022-08-02, 21:06
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...