09/01/2018 - wymioty, trochę masła i zapachu "lodówkowego". Tragedia po całości, bo dosłownie cofa po kilku łykach.
Łódzkie, Argus Porter
Collapse
X
-
Mam pytanie do osób porównujących bezpośrednio smak porteru Argusa i Porteru Łódzkiego. To są te same piwa? Od jakiegoś czasu zacząłem kolekcjonować polskie, łatwiej dostępne portery i risy. Ciekaw jestem, czy to są te same piwa i czy jest sens kupowania Porteru Łódzkiego, czy może lepiej kupić tylko Argusa, bo jest dwa razy tańszy.Comment
-
Chłopie pomyśl logicznie i przemyśl zanim coś napiszesz... jak to ma być ten sam porter, skoro ma inne parametry...Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Mam pytanie do osób porównujących bezpośrednio smak porteru Argusa i Porteru Łódzkiego. To są te same piwa? Od jakiegoś czasu zacząłem kolekcjonować polskie, łatwiej dostępne portery i risy. Ciekaw jestem, czy to są te same piwa i czy jest sens kupowania Porteru Łódzkiego, czy może lepiej kupić tylko Argusa, bo jest dwa razy tańszy.Comment
-
Te piwa nie kosztują po 20zł !
kup dwa argusy i dwa łódzkie i spij spokojnie.
Nawet jeśli jakimś cudem byłyby to te same piwa, to "stracisz" tylko z pinć złotych :]
W aldim teraz łódzki jest podobno po 2,9zł
W lidlu tydzień temu był po 2,19zł
Kupuj parami. Jedną sztukę wypij a drugą w kolekcjęComment
-
16/03/2018
całkiem fajny, nie agresywny i czekoladowo-kawowy porter.
Są też lekkie nutki pumpernikla znane z łódzkiego.
Za te 2,29zł nic tylko brać (kupione z 2 tygodnie temu)Comment
-
Trafiłem na warkę 06.04.18 i to jest koszmar, jeden wielki kwas plus żelazo, całkowita klapa. Nie dam rady dopić.Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...
EBE EBEComment
-
Dwa tygonie temuy piłem z datą chyba do marca lub kwietnbia 2018
Wiśniowa cola z nutą ciemnego piwa. Wypiłem bez problemu, ale porter to był żaden
Wczoraj piłem chyba najnowszy rzut
Warka:16.05.2018
Oj to piwo leci na łeb na szyję.
Smakowało jak polotmave.
Nawet koźlakiem bym tego nie nazwał, chyba, że takim koncernowym i niezbyt udanym.
Do tego spora nuta metaliczna.
Wypiłem całe lecz jako "ciemne i lekkie" niż w kategorii "sączę i się ululam do snu"
Zawsze broniłem tego piwa, lecz obecnie dam sobie z tym piwem spokój na dłuższy czas.Last edited by dlugas; 2017-06-12, 10:17.Comment
-
Jak napisze ktoś, że jest znaczna poprawa to znowu zakupię na testy. Wolę dobijać się żywieckim, który jest na promocji po 3,49złComment
-
Moje zdanie jest podobne, aczkolwiek ostatnio piłem leżaka z datą jakoś do lipca tego roku, co ponad rok leżał w piwni i był pyszny!Comment
-
Najnowszy zakup
Warka: 24/07/2018 pite 15.08.2017
Mocno śliwkowy, wiśniowy, ciemny chleb. Niestety też troszku wodnisty. Alkoholu praktycznie nie czuć. Wchodziło jak polotmave
Taki typowy porter łódzki +20% wody
Za te 2,69zł przyjemny ciemniaczekComment
-
Termin 18.08.01, pite 17.08.30
Bardziej przypomina czeskie tmawe, ale bardzo mocne: ciemne słody, karmelek, pumpernikiel, kawa i czekolada. W smaku już porter: ciemne słody: kawowo-czekoladowe z suszona śliwką, ciemnym chlebem. Goryczka to efekt paloności i lekkiej alkoholowości. Wysycenie ponad średnie. Ciało niskie jak na porter. Co daje mu wysoką pijalność.
Comment
Comment