BG SA Zabrze, Romper Strong

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

BG SA Zabrze, Romper Strong

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pivotal
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.05
    • 671

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, przejrzysty, widać drobinki. [3]
    Piana: Dość wysoka, średnio- i drobnoziarnista, nawet trwała, opadając pozostawia ślady na szkle, do końca w postaci półcentymetrowego kożuszka. [4]
    Zapach: Słodu, drewna, chmielu... natężenie średnie. [2.5]
    Smak: Słodowy z drewnianą cierpkością, goryczka wyczuwalna, ale krótkotrwała. Momentami wydaje się być leciutko wodniste. [3.5]
    Wysycenie: Początkowo bardzo wysoka, po drugim wlaniu było dużo niższe, utrzymało się do końca. [3.5]
    Opakowanie: Zwrotna butelka z gołym, czarnym kapslem. Etykiety bez podanego składu i ekstraktu (wersja puszkowa ma podany ekstrakt 10.1%). Naklejki przypominają kompilację różnych wzorów etykiet Warki Strong. [3.5]
    Uwagi: Warka do 26.03.2016, wypite 17.01'16. Kod LD. Kupione w połowie września i trochę przetrzymane. Wysokoodfermentowany strong, z tych o niższej zawartości alkoholu. Nie wiem jak smakuje świeże, ale to było... całkiem, całkiem. Niewyczuwalny alkohol, brak typowej słodkawej owocowości, moje wcześniejsze obawy były nieuzasadnione ;-)) **137**

Moja ocena: [3.175]

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Eichbaum, Strong 7.9 Superior
      darekd
      Kolejny marketowy produkt z kombinatu z Mannheim.

7,9% alk.
      16,3% ekstr.

Aromat - cukierkowy karmel, przez chwilę jakaś nuta kwaśnych owoców (może to być zielone jabłuszko), w tle odrobina chmielu
      Piana - wysoka, zwarta, nie jest zbytnio trwała, ale kożuszek...
      2024-12-02, 02:07
    • Javox
      Van Pur, Edelmeister Strong 8.8%
      Javox
      Kod LE (Rakszawa)

Strong lager z alko 8.8%

Piana - szybko znika do obwódki.
      Lacing - niewiele.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoty bursztyn.
      Aromat - owocowość lagerowa i nieprzyjemna alkoholowość.
      Smak - słodkawe potem słodsze, owocowość lagerowa,...
      2024-07-18, 10:39
    • e-prezes
      Fortuna, Komes Strong Blonde
      e-prezes
      Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
      2023-10-01, 17:32
    • Javox
      BG SA Zabrze, Karlsquell Jasne
      Javox
      Van Pur Zabrze na niemiecki market

Ekstrakt 10.1*, alko 5.5%

Piana - na dłużej pełna warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasne złoto.
      Aromat - zbożowość, słodkawy słód.
      Smak - słodkawe, owocowe, lekko trawiasto-łodygowe,...
      2023-07-26, 09:56
    • joshx
      Bitter/Ale/ Strong Ale
      joshx
      Witam. Możecie polecić jakiś sprawdzony zestaw surowców (20L) do uwarzenia Brytyjskiego Ale czy nawet Strong Ale. Ewentualnie jakiś sprawdzony przepis na którego podstawie można by samemu dobrać surowce. Ekstrakt 12 Blg lub nieco powyżej. Generalnie zależy mi żeby oprócz biszkoptów w smaku...
      2023-01-12, 01:35
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...