Porządny, bardzo "klasyczny" dry stout - mocno wytrawny, wyraźnie palony, nawet odrobinę popiołowy. Serwowany z pompy jest przyjemnie gładki i długo trzyma ładną pianę.
Kolor: czarny [5] Piana: brązowa, drobna, zwarta, utrzymuje się na piwie do samego końca [4.5] Zapach: słaby ale miły, kawowy [3.5] Smak: pełne, treściwe (choć dla mnie mogłaby być jeszcze większa), fajna miła palność, kawa, drobinki czekolady, minimalne owocowo-krówkowe akcenty, całość bardzo dobrze zbalansowana, zakończona solidną podbudową zbożową [4.5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: etykieta prosta ale fajnie zrobiona, niestety drze się przy ściąganiu, gładki kapsel [4] Uwagi: Miłe zaskoczenie, bardzo smaczny stout, piło sie świetnie i zdecydowanie za szybko
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-10-21, 20:35.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Nie wiem, jak wygląda noc na Tarnogaju, noc zazwyczaj zastawała mnie w innych dzielnicach Wrocławia...
Ale stout bardzo przyzwoity, może braki jeśli chodzi o pienistość, ale poza tym klasyka. Wszystko na swoim miejscu.
Comment