Reden Świętochłowice, Bizon Bock

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Reden Świętochłowice, Bizon Bock

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9812

Ocena z ARTomatu

Kolor: Brązowy, mętny, taki trochę trzymający na dystans, wygląda trochę jak kompot wigilijny . [3.5]
    Piana: Kremowa, wysoka, drobna i - jak na parametry - całkiem trwała. [4]
    Zapach: Wędzonka w lekkim stylu serowym, nie przytłacza, powiew sosnowy (choć to może być właśnie trawa żubrowa ) i delikatny karmel. Oryginalny, ciekawy. [4]
    Smak: Oszalałem! Słodki (ale minimalnie, i tylko do tego mógłbym się przyczepić), mięsisty, karmelowy. Do tego subtelne tło wędzonki i chyba właśnie ślad żubrówki. [5]
    Wysycenie: Niewysokie, wiadomo. [4]
    Opakowanie: Lane na WFP, nota uśredniona. Strasznie długa nazwa (albo opis piwa), ale to tutaj chyba uzasadnione. [3.5]
    Uwagi: Redenowcy zdradzili mi szczegóły procesu warzenia tego piwa.
    Za samo to - szacun, a właśnie piwo - dla mnie chyba przebój WFP!
    Z racji "obiektywnych trudności" nie mogłem go ponownie skosztować, czekam na wersję w butelkach .

Moja ocena: [4.35]

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
      dadek
      21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
      2023-08-20, 20:00
    • darekd
      Reden Chorzów, Pils Klasyczny
      darekd
      Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
      Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
      ...
      2023-09-12, 00:01
    • darekd
      Reden Chorzów [TankBusters], Crush System
      darekd
      West Coast IPA na Enigmie, Citrze i Rakau.

Ekstr. 15%
      Alk. 6%

Aromat - intensywnie chmielowy, ale zaskakująco jak na deklarowane chmiele na pierwszym planie żywiczność, potem trochę tropików (może mango) a cytrusy ledwo ledwo
      Piana - średnia, trwała, długi...
      2025-06-07, 00:12
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Reden Świętochłowice, Świętochłowice ul. Sztygarska 27
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-18, 23:50
    • darekd
      Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
      darekd
      Ekstr. 19%
      Alk. 7,7% alk.

Aromat - kawowa paloność, czekolada
      Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
      Barwa - smolista
      Wysycenie - umiarkowane, musujące
      Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
      2023-12-05, 02:59
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...