BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Bursztynowy z rubinowym odcieniem, klarowny. [4] Piana: Kremowa, dość wysoka, bardzo drobna i trwała. [4] Zapach: Słodowy, z delikatnym akcentem owocowym i śladem chmielu. [4] Smak: W smaku także dominuje słodowość, lekki posmak karmelowy i jeszcze dalszy ślad orzechowej goryczki. [4] Wysycenie: Średnie, choć... w sumie - wysokie . [4] Opakowanie: Fajny pokal z logo BH, niestety, w Łodzi wafelka mi nie położono. [4] Uwagi: Trudno powiedzieć, czy piwo jest identyczne z warszawską "Rozalką", wersja łódzka wydaje mi się nieco bardziej orzechowa.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
20 kranów, z czego 19 piwnych a 5 z nich obsadzonych piwami z browaru Spółdzielczego. Jest przestronna sala z barem i współdzielony z kawiarnią obok zabudowany taras przed wejściem.
Godziny otwarcia: codziennie od 15 do północy, a w pt. sob do 2:00.
Comment