Kolor: Bursztynowy, jest lekko zamglone. [4] Piana: Wysoka, drobno pęcherzykowa, trwała, gęsto lepi się do szkła. [4.5] Zapach: Podobny jak w bliźniaczym Fastogorilla, czyli karmel, ale tu już jest więcej chmielu. Bardzo przyjemne cytrusy i lekkie tropiki. [4] Smak: Solidnie słodowe piwo, ale nie ciężkie z tylko lekkim karmelem. Goryczka wyraźna, krótka i nie zalega. Jest większa niż w Fastogorilla, bardziej grejpfrutowa i zupełnie pozbawiona tropików jak w aromacie. [4] Wysycenie: Średnie. [3.5] Opakowanie: Pełny skład, a na etykiecie rysunek tatuatora Jakuba Letkiego. [4] Uwagi: Jest to piwo podobne do Fastogorilla, ma 5 IBU więcej, ale na kolana nie padłem.
Kolor: Bursztynowozłoty, lekko zmętniony. [4] Piana: Kremowa, drobna i wysoka, ale szybko się pruje, strzępi i opada. [3.5] Zapach: Owoce, lekkie przyprawy, takie ostre w tonie, słód, karmel i coś w stylu wanilii...? [3.5] Smak: Lekko ostra i pikantna goryczka (brzmi to dość dziwnie ), karmel i chyba jednak ślad waniliowy. Ciekawy . [4] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Starszym piwoszom eta nieuchronnie skojarzy się z "dżurasik-parkiem", nazwa trochę przekombinowana. Jakieś bajki z mchu i paproci, ale to z tej wyspy, gdzie żyją dinozarły . [3.5] Uwagi: Piwo smaczne, bez bajek na ecie wchodziłoby mi jednak lepiej .
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment