Kolor: Lekko zmętniony, pomarańczowy [4] Piana: Niewysoka, biała, dość trwała. [3.5] Zapach: Ziemisty, karmel, kwiatowo-landrynkowy, dość intensywny, przyjemny. [4] Smak: Identycznie jak w zapachu, do tego lekka słodycz, średnie ciało. [4] Wysycenie: Średnie - odpowiednie. [4] Opakowanie: Takie sobie, jakoś nie przypadło mi do gustu, pełny skład. [3] Uwagi: Ocena z notatek, pite trochę w pośpiechu, więc nie miałem czasu skupić się dokładniej na piwie. Najważniejsze, że smakowało i trzymało się stylu English IPA. Warka do 11.2016.
Minibrowar, a właściwie firmowy pub minibrowaru Oso Brew.
Jeden z setek malutkich klimatycznych, jakie rozsiane są w najrozmaitszych zakątkach wąskich uliczek centrum Madrytu.
Po wejściu znajdujemy się w malutkim pomieszczeniu z barem, gdzie stali bywalcy zasiadają na wysokich krzesłach...
Cido Grupa związana z Royal Unibrew, nie wiem czy warzą piwa w tym samym miejscu co kiedyś. W każdym razie na ecie jako producent występuje Cido Grupa.
Ekstr. 12,25%
5,8% alk.
Aromat - karmel, nieco zleżałych owoców, chmielu w aromacie nie wyczułem...
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni
Barwa - złoto głębsze.
Aromat - lekko karmel. Słodkawe zboże.
Smak - słodkawo karmelowy słód, potem już tego tak nie czuć....
Comment