Van Pur, Argus Free

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Van Pur, Argus Free

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Bardzo dobre z lekko zarysowaną goryczką na początku. Finisz klasyczny, słodowo słodki. Ciężkawą pełnię piwa trochę łagodzi mocne nagazowanie.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Jędrzejów, Argus Lager
      Javox
      Kod LB (Jędrzejów)

Zawartość alko 6.0%

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
      Lacing - coś było.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoto.
      Aromat - prawie nic, chyba mini zbożowość.
      Smak - słodkawe, płone, płaskie, wodnista gorzkawa...
      2024-07-31, 17:29
    • AaLeX
      Jędrzejów, Argus Mocne
      AaLeX
      Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
      2023-12-30, 14:51
    • darekd
      Mount Saint Bernard Abbey, Tynt Meadow
      darekd
      Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!

Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano
      ...
      2023-02-08, 00:16
    • LESNICZYy
      Nepomucen, Free kick
      LESNICZYy
      Kolor herbaciany , piana nie chciała się wytworzyć , wysycenie niskie . W smaku herbata z dziwnym posmakiem i niską goryczką . Mimo tego piwa nie trzeba wylewać , piłem gorsze . Kupione za 3.43 zł więc nie ma co narzekać . I tak chyba jest lepsze niż gra naszej reprezentacji .
      2021-06-25, 18:00
    • kaczka116
      Nepomucen, [Funky Fluid] Free Gelato: Passion Fruit
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-09-08, 09:10
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...