Kolor: Nasycony złoty, zamglony. [4] Piana: Kremowa, bardzo drobna, dość wysoka, ale szybko redukuje się do 5 mm [3.5] Zapach: Sosna-chmiel-owoce-karmel. Ładnie zrównoważony . [4] Smak: Goryczka, tło owoców cytrusowych, ślad karmelu. Pojawiają się tez posmaczki tropikalne, ale goryczka uparcie trwa. [3.5] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: W stylu browaru, czarno-biała fota, przedstawiająca lokal gastronomiczny (z wyszynkiem ) chyba z międzywojnia i dwie czerwone kropy. Na kontrze brak miejsca warzenia, a ja wyrosłem z gry w chowanego i innych takich... [3] Uwagi: Dałem do spróbowania ślubnej - oryginalnej warszawiance. Zeznała, że to "na pewno NIE JEST warszawski smak"... .
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Comment