Kolor: Czerwone, przejrzyste albo delikatnie opalizujące. [4.5] Piana: Słaba, niska, zanim zrobiłem zdjęcie całkowicie opadła i zredukowała się do obrączki i kilku większych wysp na powierzchni. [3] Zapach: Gdy piwo jest zimne, obecne są dość subtelne jak na piwa na brettach nuty skórzane i delikatnej stajni. Zapach sugeruje, że piwo będzie kwaśne. Wraz z ogrzewaniem pojawiają się nuty kompotu wiśniowego. [4.5] Smak: Zapach sugerował, że piwo będzie bardziej kwaśne - dzikość się przejawia głównie w postaci cierpkości, kwaśność umiarkowana w kierunku niskiej jest na drugim planie. Po ogrzaniu pojawia się zbożowa slodowość. Obecny jest także mokry karton (chyba pierwszy raz go tak wyraźnie poczułem). Wiśnie (kwaśne) są wyraźnie obecne w posmaku. Piwo jest wytrawne. [4.5] Wysycenie: Wysycenie dość wysokie. [4.5] Opakowanie: Etykieta podoba mi się - ładna, czytelna, z kompletem informacji. [4] Uwagi: Data przydatności do spożycia: 20.12.2016
Kolor: Przybrudzony czerwony, piwo jest mętne. [4] Piana: Niska, wymuszona, szybko znika do mini, minimalnej obówdki. [2] Zapach: Średnio intensywny, przypominający wino, w miarę ocieplania stajnia wychodzi na wierzch, lubie to, ocena idzie w górę o 0,5 pkt. [4] Smak: Piwo jest cierpkie, mało kwaśne, za bardzo przypomina wino. [3.5] Wysycenie: Jako, że piana była wymuszana, gaz uleciał za szybko, było go chyba za mało. [3.5] Opakowanie: Standard z Piotrkowa. [4] Uwagi: Za piwo dałem 12,70, drogo.
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Lager Series - czeski pils na chmielu żateckim (Saaz).
Chlebíček to kanapka z różnymi dodatkami, ale najczęściej jej podstawę stanowi majonezowa sałatka jarzynowa. Mam nadzieję, że warzyw jednak nie będzie.
Comment