Kolor: Złoty leciutko zmętniony. [4] Piana: Biała, dość drobna, wysoka i trwała. Uciekła mi ze szkła... [4] Zapach: Słodowy z lekkim akcentem cytrusowym. [4] Smak: Szczypie lekko grejpfrut, delikatna goryczka, słodowa podbudowa, lekki banan w tle... [4] Wysycenie: Wysokie. [4] Opakowanie: Miła w dotyku , żółto-czarno-biała eta, mnie nie urzeka. [3.5] Uwagi: Lubię takie piwa, w stylu klasycznego hefe-weizena .
Kolor: Trochę za ciemne złoto, solidnie mętne. [3.5] Piana: Biała, wysoka po nalaniu, średnio trwała, zostawiła po sobie sporo krzaczków na szkle. [4] Zapach: Banany, tyle że jakieś trochę po terminie, sporo fenoli, przypomina belgijskie przyprawowe piwa. [3.5] Smak: Dużo kwasku, jak dla mnie za dużo ( w składzie słód zakwaszający). Goryczka średnia, też mogłaby być mniejsza, czuć cytrusy i zioła. Bardzo mało słodu, a szczególnie bananowych akcentów. [3] Wysycenie: Wysokie. [4.5] Opakowanie: Mało ciekawa etykieta, ale bardzo dobrej jakości, pełny skład. [4] Uwagi: Piwo nie jest złe, tylko nie trafiło w mój gust. Ja lubię słodkie i bananowe pszenice. Warka 30.09.2017.
Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
Piana - skąpa,...
Aromat - no czuć, że jest ten syrop, Tak wyraźny, że już na starcie jest obawa, że to będzie ulepek. W tle jakaś taka trudna do określenia mniej przyjemna nuta (po przelaniu łodygowo-ziemista), która wraz...
Comment