Reden Chorzów, Česka raketa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• dadek
    Chorzów-Batory, Inwalidzka 26, Browar Reden
    dadek
    21.06.2023 na zaproszenie głównego piwowara Pawła Fityki miałem okazję odwiedzić nowy browar Reden. Sąsiaduje przez ulicę z zajezdnią tramwajową więc by tu trafić trzeba wysiąść na przystanku Chorzów-Batory Zajezdnia i iść wzdłuż jej ogrodzenia podziwiając stacjonujące tu tramwaje....
    2023-08-20, 20:00
  • darekd
    Reden Chorzów, Pils Klasyczny
    darekd
    Producent: Grupa Reden Chorzów. 12% ekstr., 4,8% alk.

Aromat - na początku łodygowe zielsko od polskich chmieli. Szybko się ulatnia i zostają leciutkie drożdże, zielsko i ciut słodu
    Piana - zdecydowanie wysoka, szybko większe bąble i opadanie do trwałego kożuszka
    ...
    2023-09-12, 00:01
  • darekd
    Reden Chorzów, Double Foreign Extra Stout
    darekd
    Ekstr. 19%
    Alk. 7,7% alk.

Aromat - kawowa paloność, czekolada
    Piana - beżowa, umiarkowanie wysoka, umiarkowana trwałość, na dłużej niewiele zostaje
    Barwa - smolista
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - początkowo wyraźna paloność, potem coraz...
    2023-12-05, 02:59
  • Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 12:26
  • heckler
    Česká Lípa, Hálkova 1691, Pivovar Lípák
    heckler
    Historia českolipského piva sięga 14 wieku, natomiast obecną piwna historię miasteczka od 2023 roku zaczął wytyczać lokalny domowy piwowar Pavel Konvalina. Oczywiście początki to piwowarstwo domowe, następnie browar kontraktowy (browar Kunratice ), a od dwóch lat własny browar....
    2025-01-31, 12:11
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...