BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Gryf, Klasztorny pils
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 70 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Piwo warzone dla sieci marketów Rewe. Kupione w Görlitz za 35ct. Zawartość alkoholu 4%. Barwa złota. Piana gruba i obfita, największy atut. Musiałem kilka razy nalewać. Zapach słodowy, taki delikatny, mokry karton. Smak, no cóż, piwo jest wodniste, czuć trochę metalu i w tyle bardzo delikatną...-
Channel: Niemcy
-
-
Trafiłem na kilka reklam browaru w Kartuzach, ale na wszystkich występuje on jako przedstawiciel innych browaru. Czy wiadomo coś więcej na temat jego samodzielnej działalności i asortymentu produkcji. W załączeniu reklama oraz pocztówka i zdjęcie z serwisu fotopolska...-
Channel: Historia
-
-
Działający od 2019 r. browar restauracyjny w saksońskim Sohland an der Spree (na południe od Budziszyna, tuż przy granicy z Czechami).
https://www.facebook.com/brauhaussohland/
4,5% alk. jak na Festbier niewiele (nie wiem czy ta 15 oznacza ekstrakt). Piwo oznaczone jako "rotblond"....-
-
-
Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...-
-
-
Lager z motywem filmowym.
Alko 4,1%
Chmiele: Challenger, Cascade.
Piana - tylko na początku potem nic.
Lacing - nic.
Barwa - blada słomka.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość potem mokry karton.
Smak - lekko słodkawe, zbożowość (potem zalatywało...-