Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty [4] Piana: w wersji z beczki prawie jej nie było - dla mnie spoko, bo dostałem nalane prawie pod sam rant [3.5] Zapach: piernik, wanilia, czekolada [4] Smak: oblane mleczną czekoladą ciasteczka korzenne w płynie, pite z rozłupanego kokosa. ale posmak ziół i gorzkiego kakao jest dość męczący, więc ostatecznie cieszyłem się, że nie zamówiłem większej pojemności. pomarańcze wyczuwalne raczej w postaci posypki z pączków [4] Wysycenie: średnie, optymalne [4.5] Opakowanie: piłem z kranu podczas premiery, ale etykietę też widziałem i nie brakuje tam informacji (może poza IBU i rodzajem chmielu, ale to nie jest najważniejsze), grafika jak co roku - nawiązanie do "Misia", biały kapselek artezanowy [4] Uwagi: piwo dość drogie (w Artezan Pubie 15zł za 0,33l), ale warto się napić raz w roku
Kolor: ciemnobrązowy, nieprzejrzysty [4] Piana: w wersji z beczki prawie jej nie było - dla mnie spoko, bo dostałem nalane prawie pod sam rant [3.5] Zapach: piernik, wanilia, czekolada [4] Smak: oblane mleczną czekoladą ciasteczka korzenne w płynie, pite z rozłupanego kokosa. ale posmak ziół i gorzkiego kakao jest dość męczący, więc ostatecznie cieszyłem się, że nie zamówiłem większej pojemności. pomarańcze wyczuwalne raczej w postaci posypki z pączków [4] Wysycenie: średnie, optymalne [4.5] Opakowanie: piłem z kranu podczas premiery, ale etykietę też widziałem i nie brakuje tam informacji (może poza IBU i rodzajem chmielu, ale to nie jest najważniejsze), grafika jak co roku - nawiązanie do "Misia", biały kapselek artezanowy [4] Uwagi: piwo dość drogie (w Artezan Pubie 15zł za 0,33l), ale warto się napić raz w roku
Ludzie, litości, teraz warkę z innego roku będzie uważać za inne piwo?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
W edycji 2016 oprócz znanych i lubianych: skórki pomarańczowej i ziaren kakaowca do piwa dodaliśmy ziaren tonki, która wniosła nuty marcepanu i wanilii.
Jakby nie patrzeć jakaś modyfikacja w stosunku do wersji 2015 była
Nie piłem żadnego, ale znam tonkę na tyle, żeby stwierdzić, że jeśli została dobrze dodana i w odpowiedniej ilości, to nie będzie to kolejna warka tylko zupełnie inne piwo.
Kolor: Głęboka czerń. [4] Piana: Ciemnobeżowa, drobna, wysoka i średniotrwała. [3.5] Zapach: Gorzka czekolada, kawa, ślad skórki pomarańczowej. [4] Smak: Mięsista, wytrawna goryczka kawowo-czekoladowa, jednak bardziej czekoladowa. Taka, jak gorzka czekolada ze skórką pomarańczową. Jest coś jeszcze, nie wiem co, ale dopełnia smak i w sumie mi pasuje . [4.5] Wysycenie: Jednak za wysokie, w paszczy miota się mi za bardzo... [3.5] Opakowanie: Nie przemawia do mnie. Do takiego piwa wyobrażałbym sobie zupełnie inną etę, w klimacie konkretne zimy i deserowych smaków... [3.5] Uwagi: Generalnie, takim smakom - raczej "nie".
Ale tutaj... "dlaczego nie...?" Mniam!
W programie tradycyjnie:
Gościnne browary
Specjalne piwo urodzinowe
Foodtrucki
Słońce, muzyka & chill
Jeszcze nie podano, kto oprócz Artezana będzie wystawiał piwka...
Comment