BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Czarny/nieprzejrzysty. [4.5] Piana: Jak na coli, szybko opada, ale zostaje mały kożuch. [3] Zapach: Mmm, przepiękny, jak pralinki z belgijskiej czekolady. Całkiem silny. [5] Smak: Czekolada, pralinki, słodkawe, karmelowe, lekko winne, gdzieś w tle lekko szorstka nuta palonych słodów. Na koniec palona goryczka, niska, długa. [4.5] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: Jak to u nich, dopracowane, stylowe, ale nie w moim stylu Choć tym razem kolorystyka mi nie przeszkadza. [4.5] Uwagi: Cudowne piwo! Całkowicie zdominowane przez pralinkową czekoladowość, ale mi bardzo to pasuje. Czuję się, jakbym pił praliny w płynie. Zapach piękny i mocny, mam nadzieję, że nie dodali żadnych aromatów. Ale nawet jeśli, to piwo jest super. Dla ortodoksów może być zbyt słodkie, choć przesłodzone na pewno nie jest. Błagam o wersję imperialną!
Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
Comment