Kolor: Czarny. [5] Piana: Całkiem obfita, ciemno kremowa, drobne pęcherzyki, całkiem trwała, ładnie zdobi szkło. [4] Zapach: Trochę kawy i paloności, odrobina czekolady, trochę jakby kwaskowaty, średnio intensywny, daleko w tle szczątkowa nuta jakby kiblowo-kartonowa - bardzo słaba, ale coś tam jest. Ogółem w porządku. [3.5] Smak: Trochę słodyczy z początku, dalej już wytrawniej, kawowy i umiarkowanie palony, lekki stoutowy kwasek, średnia palona goryczka, gładkie, ciało średnie lub lekko ponad. [4] Wysycenie: Średnie - troszkę za wysokie. [3.5] Opakowanie: Prosta, ale ładna etykieta, komplet informacji. [4.5] Uwagi: Po prostu smakowało, jakby jeszcze było w cenie Porteru Cieszyńskiego, to pewnie bym powtórzył, a tak to poczekam do promocji. Warka do 02.09.2017.
Zapach mocno palony, kawa zbożowa Wygląd: kolor ciemno brunatny, mętne, piana mieszana, beżowa, jakiś lacing. Smak: o smaku można powiedzieć tylko, że piwo jest pełne, palony jęczmień, kawa zbożowa, trochę maggi, słabiutki FES, to po prostu stout. Jedyne co w tym piwie było szałowe to cena.
Mało mnie obchodzi, czy ten konkurs się w ogóle odbył, bo to konkurs wewnątrz koncernowy. Wypuszczanie przeciętnego piwa jako konkursowe to tylko marketing: O jejku! Zwycięzca Konkursu Piw… Skąd Heineken wytrzasnął tę cenę, która jest powyżej kraftu? Ja pominę jakość tego średniaka
Kolor: czarny [4.5] Piana: jasny brąz,, kremowa, drobna, opada powoli, do końca zostaje na piwie w postaci ok 2cm kożuszka [3.5] Zapach: lekki, delikatna paloność, odrobina kawy i suszone śliwki [3.5] Smak: pełne i treściwe, fajna lekko goryczkowa paloność, zmierza ku wytrawności, posmaki kawy oraz gorzkiej czekolady, dobra baza słodowa, smaki dobrze poukładane [4.5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: podoba mi się seria z Zamkowego [5] Uwagi: Bardzo dobry FES, chętnie powrócę
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-12-22, 22:28.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony bursztyn.
Aromat - zioła i cięższe cytrusy.
Smak - dość...
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - dość płaska bananowość. Banan z ciasta bananowego.
Smak -...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Comment