Kolor: wymiatająca czerń [5] Piana: ciemny beż, drobna, zwarta, kremowa, opada powoli, osiada na szkle [5] Zapach: słaby ale miły, kawa, czekolada, leciutka paloność [3.5] Smak: dość pełne i treściwe, fajne palne nuty wymesznae ze smakiem kawy, czekolady, suszona śliwka też się znajdzie, finisz z delikatnym dymionym posmakiem, który o dziwo nie przeszkadzał mi ale tez nie uzupełniał na plus smaku, całość bardzo dobrze zbalansowana [4.5] Wysycenie: troszkę za dużo [4] Opakowanie: na tip top, butelka z krachlą, ładna etykieta [5] Uwagi: Bardzo smaczny porter
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-02-26, 18:46.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Bardzo misiowary, slodkawy porterek. Alko sie narzuca, a wedzonosc czuc zwlaszcza na poczatku wyraznie. Dobry i szacun za to ze go warza... nawet w lecie
Kolor: Brunatny, pod światło refleksy w stylu pewnego imperialistycznego napoju gazowanego rodem z Atlanty . [4] Piana: Beżowa, bardzo drobna, niewysoka i średniotrwała. [3.5] Zapach: Karmel-kawa-czekolada. Dobry standard . [4] Smak: Aksamitny, ale i lekko-alko-chropawy. Gorzka czekolada, delikatne wiśniowe praliny. W gorzkiej czekoladzie . Mięsisty, z potencjałem na leżakowanie. [4] Wysycenie: Niewysokie. [4] Opakowanie: Krachla, czarno-złota, klasyczna eta, jak przystoi porterowi. Na cie dwa białe żaglowce. Zdecydowanie mi się podoba. [4.5] Uwagi: Naprawdę smaczne piwo, miód na moje kubki smakowe po degustacji innych piw z browaru na Monciaku...
alk. poniżej 0,5; ekstrakt 10,1 °; cena 7,99 PLN w Żabkach
Zapewne pod kątem Baltic Porter Day. Niestety mam mieszane uczucia, bo mnie nie smakuje. Już sam pomysł, że takie piwo może być bezalkoholowe budzi wątpliwości kto tu wprowadza klienta w błąd. Owszem były lajtowe wersje...
Porter wyspiarski o zawartości alkoholu, 4,9%
Kolor ciemnomiedziowy z nutami bordowymi przechodzącymi w brąz.
Piwo klarowne.
Zapach: paloność, elementy słodowe i lekko maślane.
Piana drobna, początkowo gęsta, opada do średniej grubości obrączki, zostawia nieregularnie...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment