Kolor: Nieprzejrzysta czerń. [4] Piana: Nie zdążyłem się przyjrzeć, niestety... . [2] Zapach: Karmel, kawa, suszone czerwone owoce i lekkie śliwki... [4] Smak: Ślad cierpkich czerwonych owoców, kawa, czekolada, aksamitna zbożowość. [4] Wysycenie: Niskie, choć czasem musuje. [4] Opakowanie: Nazwa dla mnie bez związku z piwem, choć generalnie ciekawa. Etykieta z mapą, jak mniemam, amerykańskich silosów rakietowych . [4] Uwagi: Zimy wieczór był, kiedy piłem. Dobrze weszło .
Kolor ciemnobrązowy wpadający w czerń, nieprzenikniony. Piana beżowa, początkowo obfita, opadła z sykiem. Z drobnych i średnich pęcherzyków.
Aromat niezbyt intensywny: nuty słodów palonych i beczki oraz whisky. Potem wszedł jakiś zetlały zapaszek. Następnie alkoholowy i kawowy.
W smaku lekko słonawe i ...wodniste w pierwszym łyku. Potem wchodzą na kubki smakowe nuty słodów palonych: kawowe i czekoladowe. Nuty beczki pojawiają się z czasem ale w stopniu nieznacznym. Jest jeszcze lekka alkoholowość. Wysycenie jak na styl - zbyt wysokie.
Pomysł ciekawy jednak wykonanie - już niezbyt. Brakuje ciała, zbyt dużo tej soli, no i to nagazowanie.
6/10
Aromat: stonowane, spodziewane nuty czekoladowe na granicy sugestii - ale w miarę ogrzewania uwydatnia się znacznie, nutka kokosa, trochę sosu sojowego,...
Duży, komercyjny browar z Rumunii, wcześniej nazywający się Fabrica de bere Satu Mare, produkujący piwa dolnej fermentacji. Kupiony przez spożywczą firmę Sam Mills Group, która oferuje produkty m.in. na rumuńskim rynku. Od 2016 roku wznowiona produkcja w browarze po zamknięciu w 2014 roku....
A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher
To chyba dość świeży typ z tego browaru. Nie powiem, "bałtycka IPA" zamieszała w oczekiwaniach.
Będzie srogo-mocne ale jasne z chmielowym pierdachnięciem? 22 ballingi?
Nic z tego Ale...
Comment