Kolor: Głęboko złote, dość ciemne, wpadający w bursztyn. Zmętnione. [4] Piana: Średnia, drobna, śnieżnobiała. Całkiem trwała. Zostawia ładny lejsing. [4.5] Zapach: Słodowy, trochę słodu pilzneńskiego i estrów, trochę ziołowego chmielu. [4] Smak: Słodowy, lekko ciasteczkowy. Na szczęście karmelu nie mam co jak najbardziej zasługuje na pochwałę . Chmielowość ma charakter przede wszystkim ziołowy. Goryczka średnia, przyjemnie zaznaczona na finiszu. [4] Wysycenie: Umiarkowane, mogłoby być ciut niższe. [4] Opakowanie: Etykieta spoko, czytelna, ładnie zaprojektowana. W składzie brakuje mi wymienionych odmian chmielu. [4] Uwagi: Data przydatności: 03.10.2017
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
Comment