BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: czarne [5] Piana: brązowa, gęsta, zwarta, śmietankowa, opadała powoli [4.5] Zapach: lekki, karmelowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, dominuje karmelowy posmak, gdzie słodkawość jest świetnie ugaszona lekkimi wytrawnymi lekko kawowymi nutami, odrobina toffi, bardzo dobry finisz słodowy [5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: podoba mi się [5] Uwagi: Ostatni raz prawdziwe piwo karmelowe piłem w latach 80-tych, od tamtej pory tylko Tumski robił takie piwo. Zduńska Wola przypomniała mi smak tego zapomnianego i niedocenianego stylu. Wypite wręcz z estymą i w prawdziwą przyjemnością. Oczywiście, ktoś może uznać że za słodkie (Karmi jest słodsze) ale takie ma być piwo Karmelowe. Jeszcze w latach 90-tych Browar Warszawski robił podobne piwo ale o mniejszej zaw. alk. Specjalne. Następnego dnia poleciał do sklepu po więcej, jakieś wredoty wykupiły mi.....
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-10-01, 20:46.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Comment