BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Bursztynowy, klarowne. [4] Piana: Biała, niska, pęcherzyki szybko grubieją, trwały kożuszek. [3] Zapach: Mało wyraźny, trochę zboża i popiołu. [3] Smak: Wysoka ziołowa goryczka, wytrawne, ale nie wodniste, pełne w treści. Później pojawia się coś z trawy, a nawet łodygi. [4] Wysycenie: Za duże. [3] Opakowanie: Na etykiecie napakowany łysy koksiarz z wąsem, brak pełnego składu, a szczególnie polskich chmieli. [3.5] Uwagi: Smaczne, wysoko goryczkowe piwo na polskich chmielach, szkoda że nie podali jakich. Warka 24.07.2018.
Kolor: Bursztynowy, widoczna mało zachęcająca zawiesina drobinek... [3.5] Piana: Kremowa, drobna, wysoka i trwała. [4] Zapach: Słodowy z powoli narastającą nutą cytrusów. [3.5] Smak: Hm, dziwny. Goryczka z przełamaniem karmelowym, jednocześnie lekka wodnistość... Nuty orzechowe. [3] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Typowe wzornictwo dla "Glogera", nie do końca przemawia do mnie. Mam wrażenie, że nazwy ich piw są wynikiem losowania albo ankiety na przystanku lub w poczekalni ośrodka zdrowia... . [4] Uwagi: Zupełnie czegoś innego oczekiwałem po "white polish ale" .
No, ale w tamtych rejonach nie można się nabijać ani z "white", ani z "polish", zwłaszcza z łysolem na ecie... .
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Jeśli warzenie piwa to Twoja pasja, czas pokazać światu, co potrafisz!
Uwarz piwo i sprawdź się w Mistrzostwach Polski Piwowarów Domowych 2026, które odbędą się 22-24 maja 2026 w Bałtowie. To największe i najbardziej prestiżowe wydarzenie dla piwowarów domowych w kraju!
Co Cię czeka?...
Zawsze byłem ciekaw czy chmiele od cysorza z Polish Hops sprawdzą się lepiej w NEIPA czy East Coast IPA. Akurat tu miałem okazję sprawdzić w zachodniej wersji, choć dobór chmieli (Izabella i Zibi) budzi wątpliwości. Mimo dość rześkiej, wyraźnej chmielowości brakuje mi tu wykończenia......
Ekstrakt 10 Plato, alkohol 3,5 %.
W składzie nieznane mi chmiele Amore Preta i Książęcy.
Kolor żółty i mętny, gazu mało i tak samo piany.
W zapachu bardzo sympatycznie, sporo ciemnych owoców i iglaków.
W smaku piwo jest treściwe mimo niskich parametrów. Spora pestkowa...
Comment