BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Na oko wygląda na czarne ale pod światło to bardzo ciemny brąz, nieprzejrzyste. [4] Piana: Piana ciemnobeżowa, po nalaniu na 2 cm, średnio gęsta. Znikła bez śladu po kilku chwilach. [2] Zapach: Wyraźny i przyjemny, słodowy i suszu owocowego ze świątecznego kompotu [4.5] Smak: Obawiałem się trochę syropowatej słodyczy ale na szczęście jest piwnie - zboże, ciemne słody, nuta karmelowa, owocowość suszonych śliwek i moreli. Poza tym obecne goździki i cynamon, jak dowiedziałem się od piwowara dodawane w czasie warzenia. Użyto także suszonej skórki pomarańczowej a słody to wiedeński, plzeň, monachijski karmelowy. Fajnie zbalansowane świąteczne piwo, bez zbędnej słodyczy ale przywołujące klimat spod choinki [4] Wysycenie: Niewysokie, może być. [4] Opakowanie: Kufel 0,4 l z grubego szkła z firmowym logo, brak podkładek. [3.5] Uwagi: Pite 11.01.2018 w browarze, 9 zl/0,4 l. Piwo specjalnie na święta spoza karty zaproponowane przez piwowara. Niestety śpiesząc się na pociąg zapomniałem spytać o parametry, domniemywam że około 15-16°Blg.
W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
Witam , mam na sprzedaż zestaw dla Piwowara domowego , Kocioł Royal Catering 40 l , na kotle było uważone 20 warek , sprzęt sprawny w bardzo dobrej kondycji . Z braku czasu oraz miejsca sprzedaje cały sprzęt widoczny na zdjęciach , dorzucam do tego ok. 500g sody kaustycznej oraz oraz kilka surowców...
Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
Comment