BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Brunatnoczarny nieprzejrzysty. [4] Piana: Beżowa, drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5] Zapach: Kawa i gorzka czekolada, chyba ślad przypraw. [4] Smak: Wino, czekolada, alko, suszone owoce. Generalnie mięsisty, konkretny. Pojawia się też ślad wędzonki, takiej torfowo-łyskaczowej. [4] Wysycenie: Niewysokie. [4] Opakowanie: Ciekawa eta, intrygująca nazwa. Przy okazji, bawiąc - uczy. Wcześniej nie słyszałem o tym piracie. Za to plus ekstra. [4.5] Uwagi: Fajny porter, chętnie bym go poleżakował i sprawdził, co wyszło. Do pełni szczęścia brakuje mi jednak nieco poczucia mocy .
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Aromat: stonowane, spodziewane nuty czekoladowe na granicy sugestii - ale w miarę ogrzewania uwydatnia się znacznie, nutka kokosa, trochę sosu sojowego,...
Comment