Kolor: Jasnozłoty, lekko zamglony. [4] Piana: Biała, drobna, niewysoka i nietrwała. [2.5] Zapach: Karton, lekko zmoczony. W tle słód. Słabo... [3] Smak: Tępawa goryczka, tło słodowe, nic ciekawego. [3] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Nazwa piwa!!! Czy to nie powinno jednak być regulowane przepisami??? Nie doszukałem się parametrów... Na plus - staranne wykonanie, miła w dotyku eta. [3] Uwagi: Piwo zdziwiło mnie bardzo. Miałkością doznań smakowych i zapachowych oraz etykietą.
Piłem i oceniałem wcześniej, ale - ze względu na zapewne mundialowi target - piwo przypomina naszą reprezentację. Maksymalnie dęte opakowanie, a zawartość cieniutka... Nawet piana... .
Kolor: żółty, mętne, mało zachęcające [2.5] Piana: leciutkie ecru, drobna, dość słaba, opada powoli do cienkiej warstwy na szkle [3] Zapach: lekki, słodowo-owocowy [3.5] Smak: treściwość średnia, momentami rozwodnione, goryczka wyraźna ale nie dominująca, w tle owocowo-biszkoptowe nuty, lekkie cytrusy, słodowo-zbożowy posmak, całość rozjeżdża się troszkę [3] Wysycenie: trochę za małe [4] Opakowanie: prosta etykieta w tonacji biało-czerwonej [3.5] Uwagi: Wypić wypiłem ale jeszcze szybciej zapomnę, ze takie piwo piłem
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2018-07-19, 19:52.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
poszukuję przedwojennych dokumentów, reklam i akcesoriów (butelki, etykiety, podkładki itd.) związanych z Browarem Jana Götza w Okocimiu oraz jego reprezentacjami, zastępstwami i składami. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
Comment