Kościerzyna, [Doctor Brew] Hoppy Queen

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Kościerzyna, [Doctor Brew] Hoppy Queen

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2634

W Lidl'u przecenione na 5zł, więc można. Etykietka z szychą chmielu w koronie z plastiku, odrywalna, nie wiem gdzie ją mam sobie przykleić? Chyba im się strafe'owanie target'u mocno zfuck'upowało, żeby powiedzieć nowocześnie. 21 chmieli, parametry zwykłe. Lekka opalescencja. W zapachu grejpfrutowy sok, mango, troszkę żywicy, czyli można to osiągnąć trzema chmielami. Nuta dolna taka sama, nie ma fajerwerków. W smaku, a tu będzie ciekawostka, bo piwo nie ma swoich żelaznych 16 blg i 6,2, dość pijalne, chmiel bardzo wycofany, czuć może troszkę Magnum i Galaxy. Zwyklak, na ugaszenie pragnienia, choć jak na zwykłe, to dość udane.
    Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      USA, Hawaje, Honolulu, 700 Queen St, Aloha Beer Company
      pebejot
      Kolejny browar restauracyjny znajdujący się również w zagłębiu knajp przy Queen Street, dosłownie rzut beretem od Waikiki Brewing.
      Jest to niezwykle urocze miejsce.
      Wita nas pomalowany na czarno parterowy budynek, przed którym zaparkowany jest rower piwny.
      Wchodzimy do środka,...
      2022-11-15, 10:44
    • kaczka116
      Bartek, [Doctor Brew] Hoppy Queen
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2018-02-03, 11:54
    • e-prezes
      Brofaktura, Hoppy Grodzisz
      e-prezes
      Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
      2023-04-21, 13:39
    • bastion
      Ukraina, Odessa, Baltska Doroha 6, Hoppy Hog. [Bez wyszynku]
      bastion
      Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
      Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
      2022-07-25, 19:30
    • darekd
      Hoppy People, I Love Hop #14
      darekd
      Browar kraftowy założony w 2016 w Sierre (kanton Valais w południowej Szwajcarii).

https://www.hoppypeople.com/

DDH DIPA czyli Double Dry Hopped Double India Pale Ale
      7,4%
      Chmiele: Strata, El Dorado

Aromat - chmielowy (słodsze tropiki, ciut żywiczności),...
      2025-12-01, 23:29
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...