Kolejny polski pils. który jest niefiltrowany (butelka).
W aromacie nieszczególnie wyraźnie, ale jest jakaś taka nutka ziemisto-warzywna. W smaku przyzwoicie. Pomimo, że piwo niefiltrowane goryczka na nieco wyraźniejszym poziomie (aczkolwiek jej profil jest średni, myślę że inne chmiele niemieckie zamiast magnum, który daje dość "tępy" profil, wydłużyłyby jej odczucie i nadały szlachetności). Słodowy aspekt dość wytrawny, ok.
Piłem raz to piwo w wersji lanej i byłem przyjemnie zaskoczony. Z butelki już trochę mniej, ale jak na naszą pilsową ekstraklapę jest dobrze. Jest sesyjność.
Ostatnia zmiana dokonana przez darekd; 2019-07-24, 18:43.
To ma być pils? No proszę Was, bez jaj, co się dzieje z polskim tak zwanym kraftem? Najpierw sesyjne IPY z alkoholem 6.1, teraz pils, który jest słodki. Zresztą, na etykiecie jest informacja iż goryczka 2/5. Lager? Tak, przyzwoity, ale nie pils. Nie rozumiem.
E: 12, 5 Blg, A: 5, 2 % obj.
Zapach bardzo ładny, ziołowy z lekkim elementem owocowym.
Kolor przepisowy, jasna żółć w kierunku pełnego koloru.
PIana początkowo wysoka, szybko opda do obrączki, słabo osadza się na szkle.
W smaku wyrażna dominacja ziołowej goryczki,...
Ma być Double Wheat IPA. W zapachu owies, pszenica, zbożowo, w oddali banan, jednak nie, ananas, nuta dolna pszenica-kierunek drożdżowy. W smaku lekkie, mało gorzkie, poprawne; nawet nie ajpa-srajpa. Bardzo normalne, znormalizowane. Może się kojarzyć z Hurghadą, bo tam są chyba mocne obostrzenia...
Comment