Kolor: Bursztynowy, chyba klarowny. [4] Piana: Kremowa, drobna, dość wysoka i trwała. [4] Zapach: Zaskakująco słodowy i owocowy, sympatyczny, choć nietypowy. [3.5] Smak: Goryczka z akcentem ziołowym, w tle cytrusy. Jakiś mało spektakularny... [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Tym raz\em eta klinicznie prosta: na zielonym tle skrótowo-zagraniczne oznaczenie piwa i logo browaru. Tak chyba lepiej... [4] Uwagi: Chyba oczekiwałem zbyt wiele po tym piwie i tym browarze.
Nie wiem, tak, wiecie... Rock... Jarocin... Te sprawy.
Tarnopol to bardzo kosmopolityczne miasto. Wyższe uczelnie które tutaj funkcjonują, powodują że w knajpkach przeważa zdecydowanie młodzież. Le Rock jest tego jakby utożsamieniem. Różne języki, różne kolory skóry, misz - masz kulturowy. To miejsce gdzie odbywają się koncerty, stworzone...
Nowa miejscówka, bardzo blisko trasy. Czyli położenie oczywiste, ale niekoniecznie, bo do Jawora (Jauera, jak mawiają stylizujący się na autochtonów potomkowie przesiedleńców zabużańskich ) jeszcze kawałek. Ta wieś, to nie wieś, lecz opłotki Legnicy. Podejrzewam, że browar jest w tym...
Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.
Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
Comment