Kolor: Słabej odstałej herbaty, mętny [3]. Piana: Biała bardzo drobna bardzo wysoka i trwała [4]. Zapach: Owoce, zdecydowanie jabłka. Trochę dziwny... [3] Smak: Ślad karmelu, posmak jabłek... znowu - dziwny. Mało pilsowy [3] Wysycenie: Średnie [4] Opakowanie: Kalkomania, prosty napis pod bogatym logo browaru [4]. Uwagi: Dziwne piwo, nawet smaczne, ale do pilsa mu daleko.
E: 12, 5%
A: 4, 7%
Firmowy kapsel, butelka jak na fotce, na kontrze "skala" na której umieszczono parametry: słodowość, goryczka i - Bóg raczy wiedzieć, co to jest i w jakich jednostkach się to mierzy - pijalność.
Piwo o barwie ciemnego brązu do czerni, kolor nieprzejrzysty,...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Comment