Kolor: Niby czarny, a pod światło jednak brunatny. [4] Piana: Jasnobrązowa, dość drobna, dość wysoka i trwała. Przy tych parametrach - szacun. [4] Zapach: Bardzo harmonijna i aksamitna kompilacja kawy, czekolady i rodzynek. W zapachu czuć MOC. [4.5] Smak: Tutaj także czekolada, ale raczej gorzka, karmel, czerwone owoce. Wszystko skondensowane, mięsiste, ciągnące, oblepiające. Wow/mniam! [4.5] Wysycenie: Niewysokie, opatrzności niech będą dzięki... [4] Opakowanie: Nalane w moje szkło na WFP, nota uśredniona.
Powinien być jeszcze minus, że do tego piwa nie dodają łyżki . [3.5] Uwagi: Piwo dla poważnych piwoszy, sugeruję picie we własnym fotelu.
Mnie Aga poczęstowała pojemnością 0,3 na WFP, znakomicie skracając mój pobyt na festiwalu... .
Lager Series - czeski pils na chmielu żateckim (Saaz).
Chlebíček to kanapka z różnymi dodatkami, ale najczęściej jej podstawę stanowi majonezowa sałatka jarzynowa. Mam nadzieję, że warzyw jednak nie będzie.
Ma być Double Wheat IPA. W zapachu owies, pszenica, zbożowo, w oddali banan, jednak nie, ananas, nuta dolna pszenica-kierunek drożdżowy. W smaku lekkie, mało gorzkie, poprawne; nawet nie ajpa-srajpa. Bardzo normalne, znormalizowane. Może się kojarzyć z Hurghadą, bo tam są chyba mocne obostrzenia...
Comment