"Pałuckie"
piwo jasne pełne
ekstrakt 12,1% wag. / alk. do 6,2% obj.
Browar Żnin
but. 0,5 l / cena 1,70 zł
Piana śladowa, zapach jakiś taki myszowaty. Gazu prawie wcale. W smaku cienkie, myszowato - syfiastopilsowe. Kiepściutko – piwo dla najwytrwalszych entuzjastów browarów regionalnych oraz dla mocno zdesperowanych.
Koneserzy z ulicy Półwiejskiej w Gnieźnie oceniają „Pałuckie” wyżej od żnińskiego „Leszka”. Skoro tak, to nie wiem czy odważę się „Leszka” przetestować.
Etykieta mocno inspirowana Paulanerem. Kapsel „Polskie Piwo”.
piwo jasne pełne
ekstrakt 12,1% wag. / alk. do 6,2% obj.
Browar Żnin
but. 0,5 l / cena 1,70 zł
Piana śladowa, zapach jakiś taki myszowaty. Gazu prawie wcale. W smaku cienkie, myszowato - syfiastopilsowe. Kiepściutko – piwo dla najwytrwalszych entuzjastów browarów regionalnych oraz dla mocno zdesperowanych.
Koneserzy z ulicy Półwiejskiej w Gnieźnie oceniają „Pałuckie” wyżej od żnińskiego „Leszka”. Skoro tak, to nie wiem czy odważę się „Leszka” przetestować.
Etykieta mocno inspirowana Paulanerem. Kapsel „Polskie Piwo”.
Piłem i było taniutkie ale w smaku bardzo przeciętne wpadające w niedobre. Bardziej natomiast smakował mi Leszek. Piwko piłem przypadkiem podczas wakacyjnych podróży. Akurat tego browaru w przewodnika piwosza nie znajdziecie. Poza tym ilość C02 mi odpowiadała bo po masowych produkcjach typu tyskie człowiek nic nie robi tylko czka bo są sztucznie gazowane.
) i zakupiłem na miejscu świeżuteńkie piwka (zarówno Pałuckie jak i Leszka) i w końcu skosztowałem tegoż nektaru to z całą stanowczością stwierdzam, że to piwo jest wręcz doskonałe! Swieży słodowy zapach i smak, pycha! Piana dość intensywna na początku jednak dość szybko zniknęła, ale to nie umniejsza jakości samego piwa. Jestem pod niesamowitym wrażeniem! Dlatego spokonjnie oceniam to piwko na 4,5!!! Byłoby 5, ale piwo jest tylko pasteryzowane (od roku nie robią niepasteryzowanego).
a ja tej opinii nie podzielam... Też piłem jedno po drugim. Testowałem zarówno wersję z bączków, jak i butelek 0,5. Moim zdaniem są to różne piwa, a może w przypadku moich zakupów takie właśnie były...

Comment