Kolor: Słomkowo-złoty ale ciut za jasny i bez głębi. [4] Piana: Piana to akurat jak na piwo o takim ekstrakcie w porządku, najpierw nawet gęsta i dość sztywna a potem utrzymuje sie do końca cienka wartewka. [5] Zapach: Coś tam czuć ze szklanki, powiedziałbym, że nawet przyjemnie ale tak mało intensywnie, że nie można rozpoznać czym czuć [3.5] Smak: Matko Kochana! Przeżyłaś trud mojego porodu, ale smaku tego piwa byś nie przeżyła! Smakuje jak woda (coś w rodzaju Tytana ze Strzelca lub Trzech Koron). Nawet nie chodzi o to, że jest niesmaczne, to piwo po prostu nie ma smaku !!!! Jak to piwo piłem na zachodzie to smakowało jak piwo! [1] Wysycenie: Nasycenie w sam raz. Utrzymuje kozuszek, daje sie we znaki w ustach ale nie drażni. Może pod koniec picia troszkę już gazu brakuje. [4.5] Opakowanie: Ładna butelka firmowa. Etykieta z klasą, brak tylko wiadomości o ekstrakcie (przynajmniej na etykietach butelek promocyjno-konkursowych). I szkoda, że bezzwrotne... [4] Uwagi: Drogie piwo bez smaku za wysoką cenę. Po prostu ARCYDZIEŁO....nowoczesnego marketingu.
Kolor: Na pewno nie złocisty raczej jasny słomkowy. Bez wyrazu. [3] Piana: Dziurawa, gruboziarnista. Cały efekt wizualny z pianą trwał ok 1min. Pozostał jedynie znikomy pierścień do okoła szklanicy. [2.5] Zapach: Wyczuwalna lekka woń chmielu. Pozatym ciężko wyczuć coś pozatym. [3] Smak: Czuć zdecydowaną goryczkę chmielową. W ustach pozostaje jednak nieprzyjemny gorzkawy posmak. Zabrakło mi tu zarówno zapachu jak i smaku charakterystycznego dla piw w zielonych butelkach. Być może dlatego iż wyjąłem to piwo prosto z ciemnego kartonu. Podczas kolejnej konsumpcji wystawie na działanie promieni słonecznych. [2.5] Wysycenie: Może być. Zrównowazone. Nie ciąży na żołądku. [3] Opakowanie: Chyba wszystkim znana butelka 0,5l. Szkoda że nie zwrotna. [3] Uwagi: Dostałem walizkę 10 szt. od przyjaciela w zamian za to że zawiozłem go z całym sprzetem na impreze. No cóż lepsze to niż nic. Ogólnie w porównaniu z naświetlonym Carlsbergiem takie sobie.
Kolor: Słomkowy, za jasny jak dla mnie [3] Piana: Piana szybko znika, niezadowalająca [3] Zapach: Dziwny wyraźny ziołowy zapach, może date ważności podmieniono? [2] Smak: Nijaki, mdły, za mało goryczki [2.5] Wysycenie: W miarę odpowiednie, nie za duże, ale i nie za małe [4.5] Opakowanie: Ładna zielona butelka i charakterystyczna etykieta prezentują się naprawdę dobrze [5] Uwagi:
Kolor: Jasna słoma, toszkę zbyt jasna, ale ujdzie. [3.5] Piana: Z początku mocno się pieni, piana wydaje się byc gęsta, ale potem staje się gruboziarnista i znika niemal całkowicie. [3] Zapach: Niewiadomo jaki. Gzdieś daleko czuć chmiel... chyba? [2.5] Smak: Leciutki, typowy lagerek. Goryczka dość intensywna, pozostawia wyraźny posmak. Poza tym "niewidomoco". [3.5] Wysycenie: Nasycenie bez zarzutu, niezłe. [4.5] Opakowanie: To co najlepsze z tego piwa. Ładna kształt butelki i etykieta niekiepska. Minus za nie podanie ekstraktu i bezzwrotne szkiełko. [3.5] Uwagi: Najprawdopodobniej najlepiej wypromowane piwo na świecie. Prawdopodobnie nie najgorsze, pod warunkiem, że z Danii, a tego juz ze 3 lata nie piłem, więc go dokładnie nie pamiętam.
Jak dla mnie to Carlsberg jest nawet ok, takie 3. Moim zdaniem leprzy niz zywiec, tylkie czy inne polskie masowe produkty. Raz dane bylo mi pis carlsberga dunskiego i wtedy ten nasz zeczywiscie smakuje jak woda
Jak dla mnie to piwo pozbawione czegokolwiek co pozwoliło by mi wracać do niego. Zresztą nazywanie tego napoju piwem to juz lekka przesada - jest to jedno z niewielu piw, które praktycznie się nie pieni... No ale jako napój orzeźwiający się sprawdza i na upały zniesę, chociaz są lepsze lekkie piwka (Lodwar np.) ale na wieczory z Ligą Mistrzów to się to coś nie nadaje choćby mi płacili bym to pił...
Ocen jest wiele więc kupię się tylko na tym co dla mnie ważne: jest to już niestety jedyne piwo z topowych marek (no poza dla mnie mimo wszystko świeżym "naszym" Pilsner Urquell) produkowanych u nas, które jednego wieczoru bez mrugnięcia mogę wypić w ilości większej niż 3 (pijąc piwo butelkowe lub puszkowe).
Zawsze taki sam smak (co akurat w piwach przemysłowych wg mnie jest zaletą), a walor nr jeden to ta specyficzna goryczka
Ostatnia zmiana dokonana przez poker5; 2005-11-08, 21:41.
Kolor: jasnozlocisty, zachaczający o kolor słomkowy, klarowne [4.5] Piana: biała, drobna, opada powoli, osadza się na szkle krzaczkami [3.5] Zapach: sfermentowanego słodu, aż dziw że nie czuć skuna [4] Smak: ale tu skuna juz czuć, poza tym lekko kwaskowate, zbyt ostre w smaku, sprawia wrażenie rozwodnionego, dziwnie gorzkawe [2.5] Wysycenie: zdecydowanie za duże [3] Opakowanie: opakowanie to juz klasyka, nic dodać nic ująć [5] Uwagi: te "najprawdopodbniej najlepsze piwo naświecie" w polskiej wersji jest mniej niż przeciętne, kolejne wypiję jak pojawią się znów nowe etykiety
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Kololr wporządku, może minimalnie za jasny [4] Piana: Piana też jest o.k - nie mam zastrzeżeń [4] Zapach: zapach wspaniały, ta woń naprawde zachęca [5] Smak: smak idealny - taki jaki trzeba nie czuć żadnego syfu [5] Wysycenie: "bombelki są boskie xD" [4] Opakowanie: opakowanie można obramować i wieszać na ścianach [5] Uwagi: moje ulubione piwo
Moja ocena: [4.8]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Kolor: Słomkowo złoty, całkiem przyzwoity [3] Piana: Średnioziarnista, bardzo krótko utzrymuje się na powierzchnii [1.5] Zapach: Całkiem przyjemny, jednak bardzo słabo wyczówalny [3.5] Smak: Słodki z wyczówalną lekką nutką goryczy, pozostawia po sobie całkiem przyjemny posmak [4] Wysycenie: W normie [4] Opakowanie: Całkiem ładne, możnaby rzec całość współgra ze sobą [4.5] Uwagi: Nawet cena tego piwa nie jest aż tak tragiczne.
Jednak to co stwierdzam to nie jest z pewnością najlepsze piwo na świecie. Jeszcze bardzo dużo mu brakuje.
Kolor: Złoty i taki ma zostac [5] Piana: Ucieka, lecz pomału [4] Zapach: Nie poczułem ale myśle że jest dobry [4] Smak: Lepszego piwa nie piłem [5] Wysycenie: Średnio gazowane [4] Opakowanie: Ładne opakowania a szczególnie w seriach limitowanych [5] Uwagi: Cena jest doś niska bo w promocji Moja ocena: [4.5]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Lekki organiczny koncernowy pilsik. Alko 4,2% a IBU 25.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - złoty jasny.
Aromat - zbożowość z nutą ziołową.
Smak - słodkawa słodowość, lekko żołędziowe...
Comment