Nabyte przez Sympatię w Biedronce;znowu pucha alk.max.6.2%obj.Ekstr.12.5%wag.Smak nawet nie wiem do czego to porównać-jakiś odrzucający metaliczny,piana dziurawa,gazu mało-makabra.Nie dotrwałem do końca.Picie tego "napoju" wywołuje dziwną mimikę
).Nabyte w puszcze. Piwo ma całkiem przyzwoitą jasno bursztynową barwę. Wytworzyło średniej wielkości pianę, która mimo że opadła po dwóch minutach to pozostawiła na szklance ładny pierścień a na piwie lekki kożuch. Zapach piwa bardzo neutralny, z bardzo daleka czuć trochę chmiel. W smaku bardzo podobny do Braxa jednak z pewnymi różnicami. Piwo podobnie jest chmielone tylko słabiej. Brax pozostawiał na podniebieniu silną nieprzyjemną gorycz, jakby gorzkiej tabletki. Tutaj gorycz jest też obecna lecz w dużo mniejszym stopniu (nie wiem czy to głubczycka technika chmielenia czy specyficzna odmiana chmielu). Fasberg ma ma za to silniejszy bukiet posmaków słodowych. Nasycenie piwa jest całkiem przyzwoite, co w całości daje niezłe piwo na duże pragnienie lub upalne dnie. W sumie niezłe piwo, jednak jak na mój gust browar powinien zmienić technikę chmielenia. Opakowanie skromne ale gustowne, niezły dobór kolorów i fajne logo nadają mu szlachetności.
piwo które ja zakupiłem miało takze 5,7 % i w sumie to czuc to , zawartosc co2 umiarkowana, na dłuzsza mete piwo chyba lkepsze od harnasia , i cena nizsza

piw, dzisiaj kupiłem w reszowskiej biedronce piwo V.I.P z browaru Van Pur o mocy 7 % ("ludzie się zmieniają, smak piwa pozostaje ten sam" - to hasło reklamowe (?) na puszce), czy Ktoś z Was może mi o tym produkcie wystawić opinie ?
Comment