Grudziądz, Rotmistrz Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Samoglow
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2007.07
    • 606

Ocena z ARTomatu

Kolor: klarowny, ciemniejsza słomka, na takie piwo idealny [5]
    Piana: średnio wysoka, opada dość szybko, ale nie jest źle [4]
    Zapach: Lekko chmielowy, słód dość dziwny, jakiś taki wyprany, nieprzyjemny. Żadnej świeżości, nie smaczne piwo. [2.5]
    Smak: Żadnej świeżości, nie smaczne piwo. Czuć chmiel, słód dość stęchły. Tak doświadczony browar nie powinien takich rzeczy robić. [2.5]
    Wysycenie: Nie za duże, powinno być nieco większe, szybko zanika [3.5]
    Opakowanie: Wierszyk jest, ale na ekstrakt nie ma co liczyć [4]
    Uwagi:

Moja ocena: [2.9]

Comment

• karczoch
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.07
      • 17

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasny słomkowy [2.5]
      Piana: u mnie praktycznie brak [2]
      Zapach: prawie niewyczuwalny, b. delikatnie chmielowy [2.5]
      Smak: dosc typowy dla takiego piwa, dobrze czuć goryczkę, ale bez wyrazu [2.5]
      Wysycenie: moim zdaniem zdecydowanie za niskie [2]
      Opakowanie: jak zauważyli poprzednicy, treściowo dość radykalne, jakościowo kiepskie [2]
      Uwagi:

Moja ocena: [2.4]

Comment

Related Topics

Collapse

• boxer1981228
        Kolekcja starych etykiet pomoc w ocenie i wycenie :)
        boxer1981228
        Witam,

Jestem w posiadaniu starej kolekcji etykiet od piw. Kolekcjonował je mój ojciec za starych czasów. Jest tego prawdopodobnie 1550 szt. Wszystkie posegregowane w 4 pudełkach. Etykiety z tego co wiem wszystkie nowe, nie odklejane. Były uzyskane poprzez korespondencję z browarami...
        2021-09-30, 14:46
      • dadek
        Niemcy, Lübeck, Einsiedelstraße 6, Sudden Death Brewing
        dadek
        Browar założyli w 2022 roku Amerykanie, którzy z USA przeprowadzili się do Niemiec by warzyć amerykańskie style piw. Ulokowany został w pięknie zrewitalizowanej dawnej przemysłowo-portowej dzielnicy Roddenkoppel na zachodnim brzegu rzeki Trave. Ze starówki to 2-kilometrowy spacer przez 2 mosty,...
        2025-09-28, 22:07
      • Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • dadek
        Niemcy, Stralsund, Greifswalder Chaussee 84, Störtebeker Braugasthaus
        dadek
        Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
        2025-09-13, 20:21
      • methiu83
        Identyfikacja 2 starych butelek po piwie
        methiu83
        Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
        2020-05-25, 19:38
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...