Zachęcony przez sprzedawcę z poznańskiego sklepu/pubu Piwnica opowieściami o fajnej, wyraźnie niemieckiej w wyrazie pierwszej warce tego piwa dałem dzisiaj szanse warce drugiej. No i poza golem strzelonym Mołdawii nie wydarzyło się nic podczas picia małej szklanki. Płaskie, pozbawione wyrazu, zamulające. W porównaniu z Miłosławskim czeskim lagerem pitym chwilę (albo trzy) później, tylko piana przemawia na korzyść Wąsowa.
Za kilka tygodni powtórzę i będę wiedział czy wracać, czy omijać.
Nie strasz, pite w Białej Małpie z pierwszej warki było porządne, bez specjalnych może uniesień, ale całkiem zacne dolne piwo którym żegnaliśmy biermann i Karola jadących do Brna
Browar otwarty w marcu 2024. Wąsowo wieś w powiecie Nowotomyskim w gminie Kuślin. Browar znajduje się na terenie Folwarku Wąsowo obok pałacu Hardta. Piwa można sie napić w weekendy w restauracji Źrebięciarnia znajdującej sie także na terenie folwarku.Piwa w petach dostępne w okolicznych...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment