Łomża, Dock Strong

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Czapayew
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.10
    • 1966

Łomża, Dock Strong

Wypatrzone i zakupione w tyskim PROMILU. Cena - 2 PLN za puszkę 0,5 l.
    Ekstrakt - 15,1 %
    Alkohol - max 7,8 %
    Kolor - miodowy, charakterystyczny dla strongów,
    Gaz - bombelkuje nadwyraz długo,
    Piana - nie robi się "dziurawa", ale dość szybko znika,
    Zapach - lekko słodkawy,
    Smak - dość pospolity, czuje sie przede wszystkim goryczkę i alkohol. Brak nieciekawych doznań to za mało, by zwrócić na siebię uwagę.
    Dość istotnym "plusem" jest ciekawa szata graficzna puszki - stylizacja a la USA z orłem i... paskiem od spodni zakończonym czymś w rodzaju... góralskiej parzenicy.
    Nie dam więcej jak 4-.
    "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
    www.piwnekapsle.net
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9866

Spory gaz, piana szybko znika, słodkawe z goryczką, z posmakiem ... brzoskwini (sic!)
    Nawet dobre.
    Cena 2,29 zł.
    Attached Files
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Cocobango
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.04
      • 818

Piana średnia, biała i super szubko opadająca.. Gazu faktycznie sporo. Barwa złocista, jak dla mnie zbyt jasna dla stronga. Zapach niezbyt intensywny, lekko chmielowy. Smak: lekka goryczka, średnio chmielone. Nie słodkie i nie kwaśne, całkiem niezłe ale bez rewelacji. szata graf. całkiem ciekawa, sprawiająca wrażenie piwa dla twardzielie ma sie wrażenie obcowania z "tanim" piwkiem, coś naiwnego, nie dopracowanego lub taniego.

Moja ocena: [2.95]

Comment

• iommi
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.07
        • 1522

Ostatnio używam do grzańca. Nadaje się idealnie bo mocna goryczka sympatycznie komponuje się z "uderzeniową dawką witaminy C" w postaci soku malinowego (lub porzeczkowego) produkcji mojej teściowej...

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

Kolor jasny, złocisty, czego nie uważam za wadę. Piana ładna, obfita, trochę ze mną pobyła, pozostawiała sympatyczny wzorek na szklance. Nasycenie CO2 odpowiednie, nie za duże. Zapach delikatny - lekki,chmielowy, wytrawny. Smak takoż mało intensywny, w trakcie picia do głosu dochodziła słodkawa komponenta. Mocne piwo o mało zdecydowanym smaku, ale dobre.

Moja ocena: [3.575]

Comment

• cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

Zakupione w Krakowskim Geancie za 2,25 oczywiście pucha.
            Kolorek ciut jasny jak na mocne, gazu spoko, bąble pracują. Smak chmielowy, lekko goryczkowy lecz po sekundzie poszczypuje w jęzor. W oddali jednak czuć słodkawy posmak. Piana, duży plus tego piwa, jest gęsta drobno pęcherzykowata i pozostała do końca życia "docka" w kuflu. Wywąchałem słodkawo-chmielowy zapach, lecz bardzo słaby. Opakowanie, konserwa niczym nie różni się chyba od słabszej wersji, oprócz koloru, więc poszli na łatwiznę.
            Ogólnie do skosztowania, potem długa przerwa i znowu można spróbować.

Moja ocena: [2.55]
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• piecyk_gazowy
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2004.05
              • 124

Cena Srednia,moc ospowiednia(wydaje sie byc ttaka jak jest podana na etykjecie).Ogolnie bardzo dobre mocne piwko
              !!!! Fuck you prototypy!!!!

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2002.07
                • 15003

zakupione Auchan Częstochowa
                Jak na mocne barwa zbyt jasna, jasnozłocista, bardzo dobrze nagazowane, piana mocna, biała, drobna i gęsta, zapach przyjemny, chmielowy, w smaku jako mocne piwo bardzo miłe zaskoczenie, nie czuć całkowicie mocy alkoholu, wybija się przede wszystkim bardzo mocno wyczuwalny chmielowy aromat, ogólnie dobre piwo, polecam mimo, że puszkowe

Moja ocena: [4.2]
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Twilight_Alehouse
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.06
                  • 6310

Na puszce te same dyrdymały co na lżejsyzm Docku, jednak czerwono-czarna szata kolorystyczna wygląda o wiele lepiej.
                  Kolor tylko minimalnie ciemniejszy od pilsowego, a wiec za jasny.
                  Piana wysoka, trwała, gęsta. Długo utrzymuje się gruba warstwa.
                  Zapach na początku słabiutki, na tyle słaby że ciężko coś o nim powiedzieć. Póxniej zaczyna być wyczuwlany, jednak dominuje w nim wtedy alkohol.
                  Gaz dobry.
                  W samu czuć wyraźnie że to piwo mocne. Dominuje sympatyczna goryczka, pod którą kryje się posmak słodowy. Piwo lekko słodkie. Ogólnie rzecz biorąc piwo jest całkiem niezłe, choć nie gustuję w strongach.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• becik
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.07
                    • 15003

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasnozłocisty, za jasne jak na mocne piwo, klarowne [3.5]
                    Piana: drobna, gęsta, zwarta, długo się utrzymuje, nie osadza się na szkle [4]
                    Zapach: słodowo - kukurydziany (lub samego bardzo młodziutkiego słodu), w każdym bądź razie ten zapach nie jest moim ulubionym zapachem [3.5]
                    Smak: mocnowyczuwalna goryczka wspógrająca z mocą czyli z wyczuwalnym lekkim słodowym posmakiem, nie czuć w ogóle alkoholu, pełne w smaku [5]
                    Wysycenie: bez zarzutu [5]
                    Opakowanie: puszka mogłaby byc bardziej wyrazistsza ale i tak sam jej projekt i ciemna tonacja robią niezłe wrażenie [4.5]
                    Uwagi: bardzo miła niespodzianka, jak dla mnie smaczne i dobre mocne piwo, napewno wrócę nie raz

Moja ocena: [4.275]
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty,przy tej zawartości ekstraktu powinien być ciemniejszy. [3.5]
                      Piana: Z początku obfita,potem zrobiła się dziurawa i zostawiła obwódkę na szkle. [3.5]
                      Zapach: Chmielowy,ale i troszkę kwaskowaty. [3.5]
                      Smak: Czuć goryczkę,troszkę słodkawości .Nie czuć alkoholu,ale w główce pojawia się miły szmerek.
                      Na końcu czuć jakiś chemiczny posmak. [3.5]
                      Wysycenie: słabe,pęcherzyki praktycznie niewidoczne. [2.5]
                      Opakowanie: Ot pucha jak pucha,brak podanej zawartości ekstraktu. [3]
                      Uwagi: Takie sobie piwko,raczej nie będzie gościć na moim podniebieniu.

Moja ocena: [3.425]

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• Kropka_Tutek
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2006.02
                        • 20

Ocena z ARTomatu

Kolor: Całkiem fajny, piwny, złocisto- pomarańczowy, trochę jaśniejszy, niż spodziewany. [4]
                        Piana: Trwała, została do końca (nie trwało to jednak zbyt długo :-)). [4]
                        Zapach: Taki piwny, ale dosyć słaby - wolałbym trochę więcej chmielowego aromatu. [3]
                        Smak: No bardzo przyjemny! Smak dobrego piwa, wyczywalna słodowa słodycz - ale w taki miły, nienatrętny sposób. [4]
                        Wysycenie: W porządku - na tyle dużo, żeby sprawiało przyjemność, ale nie przeszkadza nadmiarem w piciu. [4]
                        Opakowanie: Niestety... Bardzo mi się nie podoba - kiczowate, przeładowane - gwiazdki, pas, krzyżyki, orzeł (a może drapieżna mewa?), coś w rodzaju parzenicy (?), liscie ostu (?), krótki opis zawartości ("... dzięki technologii i wiedzy ..."), ale wśród tego wszystkiego brak informacji o ekstrakcie). Ach - i piekne hasełko reklamowe "Dobry smak Dobry humor" i oczywiście "European Tradition" (???). W sumie puszka o wiele gorsza od zawartości [2]
                        Uwagi: Smaczne piwko, można wypić z przyjemnością, jeżeli tylko puszka Was nie odstraszy, spróbujcie - nie pożałujecie.

Moja ocena: [3.55]

Comment

• rotmistrz
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.06
                          • 469

Ocena z ARTomatu

Kolor: żółtawy, klarowny, trochę za jasny jak na ten ekstrakt [3.5]
                          Piana: wysoka, drobnoziarnista, trwała nie pozostawiała śladu na szkle [4]
                          Zapach: nuta słodowo-chmielowa, z lekkim zapachem alkoholu [3.5]
                          Smak: lekko słodkawe,czuć goryczkę ale dopiero w ostatniej fazie [4]
                          Wysycenie: bąbelki gazu odrywały się przez cały okres konsumpcji w przyzwoitej ilości [3.5]
                          Opakowanie: ciemna, z akcentami biało czerwonymi, imnformacje o piwie nie pełne [3]
                          Uwagi:

Moja ocena: [3.725]

Comment

• Mario_Lopez
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.08
                            • 991

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasny bursztyn, widać że strong. [4]
                            Piana: Oczywiście bardzo słabiutka, jednak punkcik, za to, że w ogóle się pojawiła na kilka sekund. [2]
                            Zapach: Wyraźnie wyczuwalny słód i alkohol. [3]
                            Smak: Tutaj lepiej niż w zapachu, bo w smaku alkohol prawie w ogóle nie wyczuwalny. [4]
                            Wysycenie: Dobre, drapie cały czas, szkoda że nie potrafi utrzymać piany na dłużej. [4]
                            Opakowanie: Brzydkie, czarno czerwona tonacja, na pierwszy rzut oka widać, że to piwo dla żuli, brak pełnych danych. [2.5]
                            Uwagi: Jak nie będę miał pieniędzy, to może jeszcze kiedyś zakupie, i tak dużo lepsze od wszystkich tater mocnych, i dębowych, a cena dużo niższa. Zakupione w chorzowskiej żabce.

Moja ocena: [3.375]
                            Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie
                            Ale nie o tym, bo to u Was, nie u mnie...

EBE EBE

Comment

• wentylson
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.10
                              • 12

czy DOCK STRONG produkowany przez "Royal Unibrew Polska" to to samo piwo ?

Comment