Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy, klarowny. Za jasny jak na ten woltaż. [4]
Piana: Bardzo dobra. Drobnopęcherzykowa, utrzymuje się do końca 1 cm. warstwa. [4.5]
Zapach: Słód ale słabo wyczuwalny. [2.5]
Smak: Zdecydowanie słód a potem słodycz typowa dla piw mocnych i na koniec słabiutka gorycz. Podczas pierwszego łyku poczułem posmak wiśniowy ale dość szybko znikł. [3]
Wysycenie: Trochę wysokie jak na ten gatunek. [4]
Opakowanie: Butelka PET nigdy mnie nie zachęcała do picia piwa. Etykieta nijaka ale przynajmniej jest podanych większość informacji. [2.5]
Uwagi: Piwo jak na swoją cenę jest pijalne, co jest niezwykle rzadkie w tej kategorii cenowej. Czyli można coś zrobić takiego co podczas picia nie będzie wykręcało gębą.
Moja ocena: [3.05]
Kolor: Bursztynowy, klarowny. Za jasny jak na ten woltaż. [4]
Piana: Bardzo dobra. Drobnopęcherzykowa, utrzymuje się do końca 1 cm. warstwa. [4.5]
Zapach: Słód ale słabo wyczuwalny. [2.5]
Smak: Zdecydowanie słód a potem słodycz typowa dla piw mocnych i na koniec słabiutka gorycz. Podczas pierwszego łyku poczułem posmak wiśniowy ale dość szybko znikł. [3]
Wysycenie: Trochę wysokie jak na ten gatunek. [4]
Opakowanie: Butelka PET nigdy mnie nie zachęcała do picia piwa. Etykieta nijaka ale przynajmniej jest podanych większość informacji. [2.5]
Uwagi: Piwo jak na swoją cenę jest pijalne, co jest niezwykle rzadkie w tej kategorii cenowej. Czyli można coś zrobić takiego co podczas picia nie będzie wykręcało gębą.
Moja ocena: [3.05]
ostatnio podnieśli cenę do 3,39 - pity przeze mnie egzemplarz wydaje się być trochę przegazowany, ale w smaku dominuje przyjemna słodowość z lekką (trochę zbyt słabą) goryczką. Generalnie za taką cenę piwko na mocną czwórkę
, ale jednak wyczuwalna w porównaniu do partii choćby sprzed pół roku.
. Nie pamiętam już co z nim było nie tak, wiem, że męczyłem się nieźle. Trzeba będzie niedługo powtórzyć. Fakt, trochę głupio je kupować gdy wokół pełno ludzi, jakoś tak dziwnie patrzą, no ale cóż
Jakoś widok tej wielkiej palety pełnej plastikowych butli porażał mnie kompletnie. Ale czytam tu opinie ludzi z doświadczeniem i jestem zaskoczony........to piwo jest wypijalne !! Zawsze brakowało mi odwagi do kupienia tego specyfiku, ale jutro chyba spróbuję. Wszystkie Jabłonowa się przeżyło, to Sarmackie też pokonam
Comment