Łomża, Korona Książęca

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Doodeck
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
    Fatalne piwo.
    A gdzie Ty je kupiłeś ? Od kilku lat już nie jest warzone...

Pewnikiem zmyliła Cię nazwa - może o tę Koronę chodzi ?
    Dalekosiężny
    Obserwator
    Obiektów
    Dynamicznie
    Epatujących
    Ciekawymi
    Koncepcjami

Comment

• Rzeszowiak
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2009.04
      • 1597

Uch... faktycznie

Comment

• NaturalArti
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.09
        • 86

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy; dośc jasny; charakterystyczny dla lekkiego piwka [4]
        Piana: Na początku całkiem solidna, jednak po 5 minutach opadła prawie całkowicie. [3]
        Zapach: Delikatny; trochę drożdżowy, trochę nijaki [3]
        Smak: No cóż; powiem tak: jakiś czas temu (mogło być to jakiś rok / 2 lata wstecz) kupiłem to piwko w takiej śmiesznej garbatej buteleczce (takiej jak piwko "perła", tylko brązowej ) i nawet mi smakowało. Dzisiaj piję je z nieco innej butelki (bardzo podobnej kształtem do butelki po tyskim) i wrażenia smakowe są dużo gorsze niż kiedyś. Może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że coś popsuli w recepturze. Piwo bardzo wodniste, nijakie w smaku. Jednym słowem: sikacz. Nie jestem w stanie wyczuć delikatnej goryczki, która byłaby tutaj dla mnie pożądana. Tak jakbym pił wodę. Nie wiadomo gdzie się podziało te 5.2% alkoholu, bo w smaku w ogóle ich nie czuć. [2.5]
        Wysycenie: Bardzo słabe. Nawet bezpośrednio tuż po nalaniu nie widziałem żadnych bąbelków. [1.5]
        Opakowanie: Przeciętne. Etykietki nie zachwycają. Ponadto kolorystycznie za bardzo kojarzą mi się z Tyskim. Tak samo jak i człon "książęca", kojarzącę się z tyskim ksiązęcym. Tak więc minus za brak oryginalności i podszywanie się pod design innego piwka. [3]
        Uwagi: Tak jak już wspomniałem kiedyś pilem to piwko z innej butelki i miałem wrażenie, że było duzo lepsze w smaku (ale to już pewnie moje subiektywne odczucie). To, które teraz oceniam, kupiłem podczas ostatniego weekendu majowego w sklepie z alkoholami w Rybniku. Cena całkiem przystępna: 1.60zł + 0.35 kaucji. Warka z terminem przydatności do spozycia: 17.X.2010.

Moja ocena: [2.775]

Comment

• GaryFisher
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2009.10
          • 739

Ocena z ARTomatu

Kolor: Klarowny, złoty, OK. [5]
          Piana: Wysoka, średnio pęcherzykowa, dziurawieje, opada umiarkowanie szybko. Zostaje w postaci koronki do samego końca, zostawia pojedyncze krzaczki na szkle. [3.5]
          Zapach: Zdecydowanie chmielowy, słodu jakoś się nie mogę doszukać. [3]
          Smak: Słodowo chmielowy, wodnisty za bardzo ze słabiutką goryczką na końcu. Musi być naprawdę porządnie schłodzone. Bardzo lekkie ale nawet dobrze zbalansowane. [3]
          Wysycenie: Wysokie. Lubię wysokie wysycenie ale w tym wypadku trochę pompuje brzuch. [3.5]
          Opakowanie: W przeciwieństwie do puszki nawet możliwie wygląda, z drugiej strony kształt nowej etykiety jest zerżnięty z Tyskiego. Brak info o ekstrakcie, ale jest kapsel do kolekcji. [3.5]
          Uwagi: Zakupione w M&L Delikutasy, Sulejówek
          Data ważn.: 01.02.11
          Degustowane przy dźwiękach "Freak", Armia

Moja ocena: [3.2]
          Tylko idiota ma porządek, geniusz panuje nad chaosem

Comment

• Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoto, nawet ładne jak na taki ekstrakt. [4.5]
            Piana: Nieszczególnie wysoka, ale opada do szczelnej kołderki i ładnie trzyma się ścianek. [3.5]
            Zapach: Lekko słodowy, lekko ścierowaty. Chmielu nie stwierdzono. [3]
            Smak: Z początku wydaje się mocno słodowy, ale w taki koncernowy sposób, niemal zupełnie bez goryczki. Zaraz jednak uderza wodnistość i nic nie zostaje na podniebieniu. Do wypicia bez żadnych nieprzyjemnych wrażeń, ale na pewno nie do zapamiętania. [3]
            Wysycenie: Zdecydowanie za duże. [3]
            Opakowanie: Puszka bez szczególnego pomysłu, czerwono-biała kolorystyka za bardzo mi się z Tyskim kojarzą. [3]
            Uwagi:

Moja ocena: [3.125]

Comment

• wrednyhawran
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2010.07
              • 1784

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ładny złoto-miodowy, klarowny. [4]
              Piana: Przy nalewaniu wzburzona, ale bardzo szybko "wybucha" po czym przez moment wygląda jak z płynu do naczyń, a po chwili nie ma po niej najdrobniejszego śladu. [2]
              Zapach: Słodowo-chmielowy, ładny, nieintensywny. Niestety czuć trochę chemii. [3]
              Smak: Lekki, łagodny, trochę słodu, potem nieduża goryczka chmielowa, taki sobie niedrogi koncerniaczek. Da się wypic i nie razi ani nie wykrzywia. Typowy dla 10. [3.5]
              Wysycenie: Niby ok, ale od połowy kufla już jest słabiutkie. [3.5]
              Opakowanie: Nowa etykieta wyraźnie zainspirowana Tyskim, brak info o ekstrakcie, alkohol 5,2%. Zdjęcie wkleję poniżej, więc nie będę się tu rozpisywał. [3.5]
              Uwagi: Wypijalne niedrogie koncernowe piwko, prawdopodobnie na letnie i wiosenne wypady w plener, na grilla będzie ok, ale do degustacji w zaciszne zimowe wieczory się niezbyt nadaje. Piwo zupełnie przeciętne (jak wiekszość polskich koncernówek) dlatego i ocena w okolicach średniej.

Moja ocena: [3.2]

Comment

• wrednyhawran
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2010.07
                • 1784

A oto obiecana fotka nowej szaty graficznej:
                Attached Files

Comment

• misha22
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.12
                  • 128

Ocena z ARTomatu

Kolor: brazowa butelka [5]
                  Piana: obecna [3.5]
                  Zapach: wypijalne [4]
                  Smak: zapomina sie o jego wypiciy chwilę po odstawieniu butelki [3.5]
                  Wysycenie: nie znam się, ale rozszczelnione nie było. Znajomy syk był wyraźnie słyszalny [4]
                  Opakowanie: Dzieki użytkowaniu Naszej strony dowiedziałem sie gdzie produkuje sie ten trunek, bo z etykiety to tylko tyle że w Warszawie na Cybernetyki [5]
                  Uwagi: JAk na "mały"!!! regionalny browar, nie zamieszczenie info o miejscu produkcji (chwalenie sie dobrą wodą etc.) to obciach na maks.
                  temu piwu dziekuję za uwage.
                  Warto zaznaczyć ze opakowanie zwrotne, więc zamiast do pojemnika z napisem "szkło" but odnosimy do osiedlowego sklepu.

Moja ocena: [3.85]

Comment

• ucho
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.05
                    • 500

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika misha22
                    Kolor: brazowa butelka [5]
                    Ocena z ARTomatu. Robisz to źle.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez ucho; 2011-06-19, 14:47.

Comment

• MlodyPiwosz
                      Kapral Kuflowy Chlupacz
                      • 2012.04
                      • 73

Ocena z ARTomatu

Kolor: Jasne złoto [4]
                      Piana: Niestety szybciutko znika [2.5]
                      Zapach: Czuć świeżością . Świeżo dojrzewającym chmielem [3.5]
                      Smak: W smaku bardzo dobre , wyczułem słodki posmak z nutką goryczy [4]
                      Wysycenie: Szybko sie wygazowuje [2.5]
                      Opakowanie: Całkiem ładna puszeczka , wszystko co powinno byc na niej to jest . Bez zbędnej paplaniny [3.5]
                      Uwagi:

Moja ocena: [3.575]

Comment