EB, Specjal

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Makaron
    replied
    Hmmm w sumie... to piwo po prostu nie potrzebuje reklamy Jest najlepszym produktem Elbrewery Company Ltd. i nic mu nie jest w stanie zagrozić...

Leave a comment:

• sponsor
    replied
    Niektórzy radzą sobie z brakiem reklamy jak mogą http://speclovers.webpark.pl/#
    Polecam galerię !!!

Leave a comment:

• ART
    replied
    Makaron napisał(a)
    Niestety piwo to samemu zdobyło swoją pozycję na pomorzu.
    to moim zdaniem powód do dumy

Leave a comment:

• Makaron
    replied
    Special "Czarny"

Moje zdecydowanie ulubione piwo. Moim zdaniem jest to najlepsze polskie piwo.

Niestety piwo to samemu zdobyło swoją pozycję na pomorzu. Jest najgorzej rozreklamowanym piwem. Nie mówiąc już o tym ,że jest bardzo gnębione przez puby. Ostatni bastion, gdzie możnabyło napić się tego piwa w godnych warunkach padł w zeszły czwartek ...(13 listopad 2003)

Oczywiście można go napić się z beczki jedynie w piwiarniach najniższej klasy. I w ten sposób wiele osób uważa Speciala, za piwo dla żuli.

Czym zasłużyło to piwo na takie traktowanie??

Leave a comment:

• ART
    replied
    muszę przyznać że zdziwiłem się gdy usłyszałem, że w 2002 roku wyprodukowano ok. 1 mln hl Specjala!

Leave a comment:

• misiekzz
    replied
    piwko ma prawdziwy piwny smak, nie jest ono za gorzkie,w sam raz, a poza tym zapach jest doskonaly

Moja ocena: [4.475]
    ---------------
    Ocena usunieta z rankingu.
    Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
    Art, Admin

---------------

Leave a comment:

• witkowskiartur
    replied
    W tym roku na Mazurach było to piwo, które pijałem najchętniej. Piwo w przystepnej cenie, nawet w barach. Smak z wyraźną goryczką orzeźwiający, piana gęsta, drobnoziarnista, nie za mocno zgazowane, zapach przyjemny, kolor lekko wpadający w bursztynowy.

Moja ocena: [4.225]

Leave a comment:

• slash
    replied
    Piękny, złocisty kolor, z idealną ilością małych bąbelków CO2, o wyśmienitym smaku i boską goryczką, również zapach jest śiwetny - czuć piękny zapach szyszek chmielowych, pianą ustępuje innym piwom, ale i tak jest śnieznobiała i dodaje urody piwu, butelka jest jak w większości piw w tej chwili. Zdecydowanie moje ulubione piwo.

Moja ocena: [4.925]

Leave a comment:

• wriggle
    replied
    W Lublinie przez pewien czas było dostępne w Chatce Żaka, ale od dość dawna panie za barem rozkładają ręce: ni widu, ni słychu. Na hasło "Specjal" podają czerwoną Warkę.

Leave a comment:

• And69
    replied
    Ja kupowałem je w Słupsku i Ustce , tak więc nie jest to kwestia dystrybutora . Zwłaszcza że jest to dystrybucja kanałami Żywca .

Leave a comment:

• Simon
    replied
    a to już kwestia "zasięgu" dystrybutora...

Leave a comment:

• yendras
    replied
    Piecia napisał(a)

ja kupowałem w Kutnie (daleko od Olsztyna
    a ja - poza Elblągiem - w Pile i Włocławku

Leave a comment:

• Piecia
    replied
    Simon napisał(a)
    to piwo i jest do dzisiaj produkowane, ale tylko na rynek olsztyński.
    ja kupowałem w Kutnie (daleko od Olsztyna ) a Specjal mi również podchodzi a tymczasem u mnie promocja - butelka i puszka 1,99

Leave a comment:

• Simon
    replied
    Full Light Pils miał już być wycofany w 1996 roku, ale upór olsztyńskiego dystrybutora uratował to piwo i jest do dzisiaj produkowane, ale tylko na rynek olsztyński.

Leave a comment:

• Viktor
    replied
    Specjal, Jasny Pełny

Kupiony wcześniej Full Light Pils z EB( biała etykieta) dał mi odwagę do kupienia innego produktu tego browaru. Nie zawiodłem się.
    Specjal ( czarna etykieta ) jest dobrze gazowany, odpowiedni poziom goryczki , dobry smak. Cena 2,7 zł za 0,5 l

Leave a comment: