Kolor: Bursztyn raczej jasny a chyba powinien być nieco ciemniejszy... [3] Piana: Tylko na początku podczas wlewania spora... a potem już szybko gorzej.... ale można "zakręcić" i piana wstaje ale to już nie to... [3] Zapach: Słodowy [3.5] Smak: Ze smakiem było coraz lepiej - od początku robiło się słodsze i coraz słodsze a w końcu smak ustalił się na poziomie goryczkowo-karmelowym. [3.5] Wysycenie: Minimalne. [2] Opakowanie: Klasyka sztampy tanich piw puszkowych. [3] Uwagi: W sytuacji awaryjnej / ultra awaryjnej / procesy życiowe po spożyciu będą utrzymane...
Zakup kontrolny wykazał że płyn w puszcze jest zdatny do wypicia... piłem produkcje dużo gorsze i 3 korony okazały się lepsze niż spodziewana przeze mnie zawartość...
tzn nie zostało wylane do tzw zlewu...
Ja się z tym piwem trochę męczyłem. Piłem je niemal bezpośrednio po Trzech Koronach Jasnych i mnie po prostu zasłodziło. Owszem, jest to wypijalny strong kryzysowy, ale są lepsze w tej kategorii. Ten jest dla mnie za słodki.
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment