Kolor: ładny rubinowy [4.5] Piana: szkoda,że szybko znikneła [3] Zapach: pachnie świeżością,dobrze dobrana kompozycja chmielowo-słodowo i owocowa [4.5] Smak: bardzo orzeżwiający,lekko przypalany słód+delikatny karmelik i dobra goryczka [4.5] Wysycenie: w sam raz [4.5] Opakowanie: [5] Uwagi:
Ciemniaczek zacny, może za bardzo wygładzony, ale goryczka super wyważona. ogólnie bardzo dobre piwo. Szkoda że jako kierowca mogłem tylko małego łyczka przyjąć
Kolor: Ciemny miedziany, rubinowo - brązowy, mocno herbaciany... trudno się zdecydować [5] Piana: Bardzo drobna, wręcz kremowa. Lekko brązowa, oddająca barwę samego piwa. Dłużej utrzymuje się jednak jako cienka warstwa. [4.5] Zapach: Intensywny, słodowy, podobny do koźlaka. Wyraźne także nuty owocowe (jakby dojrzała truskawka). Brak zauważalnych wad. [5] Smak: Pełny i treściwy. Karmelowość stłumiona wyraźną palonością. Rzekłbym nawet, że coś a'la wędzone słody. Gorzkość odsłodowa wyraźna i przyjemna, choć może wydawać się niezbalansowana i prowadzić do skojarzeń ze stoutem, zwłaszcza wytrawnym. Pyszne piwo. [4.5] Wysycenie: Nie nachalne, ale trochę za niskie. Jednak moje piwo to była wersja butelkowa, napełniana w restauracji - to może mieć coś na rzeczy. [4.5] Opakowanie: Butelka - bączek, bezzwrotna. [3] Uwagi:
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich. Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Aromat - zbożowy, brzeczkowy, słodkawy
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, po nie za długim czasie zostają strzępy kożuszka
Barwa - bardzo ciemny rubin/kasztan...
Comment